Gazeteci Esra Solin Dal: Tecridi yazmaya devam edeceğiz

Yaklaşık 1 ay tutulduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilen gazeteci Esra Solin Dal, bu ülkede tecridin olduğunu yazmaya devam edeceklerini vurguladı.

ÖZGÜR BASIN

İstanbul merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında 26 Nisan’da tutuklanan ve yaklaşık 25 gün tecrit altında tutulan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Esra Solin Dal, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. 

Esra Solin Dal’ı yakınları, avukatları ve gazeteciler hapishane önünde karşıladı.

Burada kısa bir konuşma yapan Esra Solin Dal, yaptığı tecrit ve kadın haberlerinin öne sürülerek tutuklandığını belirtti.

Ülkede bir tecrit gerçeğinin olduğunu ve özellikle de İmralı’daki tecridin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Esra Solin Dal, gazeteciler olarak tecridi yazmaya devam edeceklerini vurguladı. Esra Solin Dal, şöyle devam etti: “Basına yönelik baskılar ilk değil daha önce de vardı. Yıllardan beridir devam eden bir süreç. Bu sürecin bir devamı olarak bizler de tutuklandık. Yaptığım tecrit haberleri ve kadın haberleri gerekçe gösterildi. Ama bu ülkede tecrit var bunu herkes çok iyi biliyor. Özellikle İmralı’daki tecrit çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu tecridi dile getiren herkesin de bu tecride tabi tutulduğunu görüyoruz. Bu gerçeğin örtbas edildiğinin mesajı verildi aslında bize. Ama biz bu hakikati yazmaya devam edeceğiz. Özgür Basın susturulamaz.”