Gazeteci Zeynep Kuray’ın duruşması görüldü, avukatı duruşmadan atıldı

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde Barış Anneleri’nin 28 Ekim 2022 tarihinde hasta tutsaklar için yaptığı açıklamayı takip ederken darp edilerek gözaltına alınan gazeteci Zeynep Kuray, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Gazeteci Zeynep Kuray hakkında, “Görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret” iddiasıyla açılan duruşma 7. Asliye Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada Zeynep Kuray ve avukatı Ömer Kavilli hazır bulundu. Kadın gazetecilere uygulanan şiddetle adından söz ettiren güvenlik şube polisi Melisa Bodur’un şikayetçi olarak bulunduğu duruşmada, Av. Kavilli müvekkili Zeynep Kuray’ın ayakta bekletilmek istenmesine tepki gösterdi.

Avukat Kavilli, müvekkilinin yanında oturmasına yönelik talebini reddeden hakime kanunun hükümlülüklerini hatırlattı. Bunun üzerine hakim hukuksuz bir karara imza atarak polislerin Kavilli’yi salondan atması yönünde talimat verdi.

Avukat Ömer Kavilli, bu keyfi uygulamaya "Kanunu uygulamanızı istediğimiz için beni duruşmadan atıyorsunuz sadece kanunu uygulayın" diye tepki gösterdi.

Gazeteci Zeynep Kuray, avukatının apar topar duruşmadan atılmasını protesto ederek reddi hakim talebinde bulundu.

Dosya bir üst mahkemeye gönderilen duruşma 2 Temmuz 2024 tarihine ertelendi.