Gazi mahallesinde çeteler çatıştı: 1 çocuk ağır yaralandı

Gazi Mahallesi'nde çeteler arasında çıkan çatışmalarda 15 yaşındaki Büşra Polat adlı çocuk ağır yaralandı.

İstanbul Gazi Mahallesi’nde bugün öğlen saatlerinde çeteler arasında çıkan çatışmada 15 yaşındaki bir çocuk ağır yaralandı.

Uzun süredir Gazi Mahallesi'nde süren çete savaşlarında bir çocuk ağır yaralandı. Bugün öğlen saatlerinde Gazi Mahallesi sınırları içinde bulunan Yunus Emre Heykel Parkı çevresinde Arap Emrah ve Volkan Rençber çeteleri arasında yaşanan çatışmada arada kalan 15 yaşında Büşra Polat adlı bir çocuk başından yaralandı.

BİR GÜN İÇERİSİNDE İKİ ÇATIŞMA

Gazi Mahallesi’nde bir gün içerisinde iki ayrı çete çatışması yaşandı. Bir çatışmada 2’si çete üyesi ve çatışma arasında kalan 1 çocuk yaralanırken, diğer çatışmada yaralanan olup olmadığı kesinleştirilemedi.

Mahalleden görüştüğümüz mahalle halkı, çete savaşlarının özellikle son zamanlarda arttığını, çetelerin uyuşturucu, tefecilik, bölgeyi ele geçirme gibi konularda çatıştıklarını belirtti.

Çetelerin esnaftan haraç istediği, vermeyen esnafın ise dükkanlarına saldırılar düzenlendiğini söyleyen mahalle halkı, polisin her şeyi bildiği halde hiçbir şey yapmadığını da belirtti.

Arap Emrah çetesi ile Volkan Rençber çetesi üyeleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Polat'ın durumunun kritik olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.