Gebze’de annelerin nöbeti bir kez daha engellendi

Açlık grevindeki tutsakların yakınları tarafından Gebze’de düzenlenen oturma eylemi bir kez daha rejim polislerince engellendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan tutsakların yakınları, 9 Nisan’dan bu yana Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi önünde oturma eylemi yapıyor.

Açlık grevcilerinin sesini duyurmak isteyen annelerin oturma eylemi 20’nci gününde bir kez daha engellendi.

Eyleme, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ile Özgür Genç Kadın (ÖGK) Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) temsilcileri ile birlikte, 3 günlük açlık grevi eyleminde olan ESP üyeleri, Ümit Yıldız, Makbule Özdemir ve Aygül Akyüz de destek amaçlı katıldı.

HDP Gebze İlçe Örgütü binasında bir araya gelen aileler, ilçenin 50 metre ilerisinde bulunan araçlarına doğru yürüdükleri sırada polis engeliyle karşılaştı.

Polislerle tartışan aileler, “Çocuklarımız için buradayız. Ne yapsanız ne etseniz de vazgeçmeyeceğiz” diyerek oturma eylemine geçti.

Aileleri ablukaya alan polisler, “Burada oturmaya devam ederseniz gözaltı yapacağız” diyerek tehdit etti.

Bunun üzerine aileler “Avukatlarımız gelene kadar kalkmayacağız. Gözaltına alırsanız alın, bizi burada öldürürseniz öldürün” yanıtını verdi.

Ailelere saldırıda bulunan polisler, herkesi zorla ayağa kaldırdı. Aileler, polise tepki göstererek ilçe binasına geri döndü. Aileler, yarın kaldıkları yerden devam edeceklerini bildirdi.