Gebze’deki anneler: Sonuna kadar çocuklarımızı sahipleneceğiz!

İmralı tecride karşı açlık grevinde olan siyasi tutsakların annelerin, Gebze Cezaevi önündeki eylemleri engellendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan çocuklarına ses vermek için Gebze Cezaevi önünde 17’nci nöbet eylemini gerçekleştirmek isteyen anneler, polis tarafından engellendi. Gebze Cezaevine doğru yürüyen annelerin önünü kesip etrafını saran polisler, görüntü çeken basın mensuplarını da Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirdi. 

POLİSTEN FERYAT EDEN ANNEYE: ŞOV YAPMA!

Bu keyfi abluka ve engellemeye tepki gösteren anneler ve polisler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Bir polisin, annenin feryadına "Şov yapma” diye karşılık vermesi tepki çekti. Anneler, “ Bizi değil, 5 yaşındaki çocuklara tecavüz edenleri engelleyin” diye tepki gösterdi. 

POLİS, GAZETECİNİN GÖRÜNTÜLERİNİ SİLDİ!

Ablukadan çıkmak isteyen annelerin önü üzün bir süre çevik kuvvet setiyle engellendi. Anneleri zorla taksiye bindirmek için baskı yapan polisler, basın mensuplarının da çekim yapmasını engelledi. Mücadele Birliği Muhabiri Serpil Ünal’ın telefonundaki çektiği görüntüler de polis tarafından silindi. 

Araçla alandan uzaklaşan anneler, açlık grevinde olan çocuklarını sonuna kadar sahipleneceklerini ve yarın aynı saatte cezaevi önünde olacaklarını açıkladı.