Gebze'deki kadın tutsaklar da açlık grevine katıldı

Gebze Cezaevi’ndeki siyasi kadın tutsaklar, İmralı tecridine karşı açlık grevine dahil olduklarını duyurdu.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında cezaevlerinde başlatılan dönüşümlü açlık grevi yayılıyor. Gebze Cezaevi’nde kalan siyasi kadın tutsaklar da eyleme katıldı.

10’ünde devam edem eyleme katılan kadın tutsaklar, kamuoyuna mesaj gönderdi.  

'HERKES ACİLEN GÖREV ÜSTLENMELİ'

Tutsakların açıklamasında şöyle denildi:

"Sayın Öcalan bugün tüm dünyayı ayağa kaldıran İsrail-Filistin savaşında da görülen trajedilere son verilmesi, Ortadoğu halklarının barış-kardeşlik içinde yaşama projesi olan ‘Ortadoğu Halklar Birliği’nin kurulması için 25 yıldır İmralı’da barış projeleri, yol haritaları, öneriler hazırlayarak, Türkiye ve dünya ilerici kamuoyuna sunmakta, büyük bir barış mücadelesi vermektedir. 25 yıl önce Sayın Öcalan’ı uluslararası komployla tecrit altına alan ve  ‘İmralı Tecrit Sistemini’ inşa eden uluslararası güçler, Ortadoğu ve Türkiye’yi halklar arenası halinde tutabilmek için Sayın Öcalan’ı etkisizleştirmek istediler. Kurdukları İmralı İşkence Sistemi’nin bekçiliğini ise T.C devletine vermişlerdir. Bu ağır tecrit tüm ülkeye, halklarımızın barış ve demokrasi özlemine uygulanan bir tecrittir. T.C’nin çözümsüzlüğe mahkûm eden temel sorunu olan Kürt sorunun dolayısıyla Ortadoğu sorununun çözülmemesi için sürekli canlı tutulan bir siyasi projedir. T.C ve uluslararası hukukun mevcut yetersiz yasalarında dahi aykırı en temel insan ve hak hukukuna aykırı insanlık suçu bu tecrit sistemini sürdürenler, bu tecridi kuranlardır da.

Bu tecrit devam ettikçe oluşturulacak hiçbir anayasa demokratik olmayacak, T.C’nin ikinci yüzyılı da girdiği bu aylarda Türkiye’nin demokratikleşmesi, Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümü için İmralı’daki ağır tecridin kaldırılması amacıyla tüm insanlığın üzerine düşen görevi acilen sahiplenmeye çağırıyoruz. Bu görev hepimizindir.

Bizler Gebze Zindanında tutulan kadın tutsaklar olarak, siz değerli yurtsever, devrimci-demokrat halkımızın dışarda başlattığı  ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ hamlesini kutluyor, hamlenin mutlaka amacına ulaşacağına inanıyor ve hamleyi desteklemek amacıyla süreli dönüşümlü açlık grevi eylemimizi başlatıyoruz.

İmralı tecridi sürdükçe ülkemiz ve halklarımız demokrasi, barış insan hak ve özgürlüklerinden tecrit edilecektir. İmralı tecridi sürdükçe Türkiye’de, Ortadoğu’da tecrit sürecektir. Tecride son! Yaşasın halklarımızın barış demokrasi ve özgürlük mücadelesi!”