Gençlik Meclisi’nin kongresine davet

DEM Parti Gençlik Meclisi Üyesi İdris Yalçın, devletin Kürt gençleri ve kadınlarına yönelik özel savaşına işaret ederek, baskı ve inkâra karşı tüm gençleri kongreye davet etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi, 24 Aralık’ta Amed’de yapılacak. Binlerce gencin katılımının beklendiği kongrenin hazırlıkları sürüyor. DEM Parti Gençlik Meclisi Üyesi İdris Yalçın, umutsuzluk ve kaygılara hep birlikte çare ve cevap olacaklarını söyledi. 


ANF’ye konuşan DEM Parti Gençlik Meclisi Üyesi İdris Yalçın, zulüm ve zorbalığın evlerin içine kadar girdiğini belirterek, devlet bütün güçleriyle gençlere saldırdığını; yıkmaya, kirli yollara sokmaya çalıştığını ifade etti. Umutsuzluk ve artan kaygıların teşvik edildiğini kaydeden Yalçın, “Kongremiz bu umutsuzluğa ve kaygılara karşı çare ortaya çıkaracaktır. Gençler olarak bütün zulüm ve zorbalıkları kıracağız. Kongremizin amacı budur” dedi. 

KÜRT GENÇLERİ VE KADINLARI AYAKTA

Kongre çalışmalarından önce 'Özel savaşa karşı görkemli bir direniş' şiarıyla kampanya başlattıklarını anımsatan Yalçın, şunları söyledi: “Kampanyada, devletin Kürt ve Kürt gençlerini nasıl bir konuma getirmek istediğini göstermeye çalıştık. Devlet pratiğine baktığımızda bizleri her zaman ikinci bir vatandaş olarak gördüler. Kürtler devletin her şeyi olabilir ama Kürt kendi toprağında Kürt olamıyor. En büyük sorun budur. Kürt olmak dışında her şey olabiliyorsun, ancak ne zaman ki Kürt olduğunu dile getirdiğinde, hepsi sana düşman oluyor. 100 yıldır Kürt gençleri ve kadınları üzerinden asimilasyon ve kırım politikaları devam ediyor, ancak başaramıyorlar. Kürt halkı artık uyandı. Bugün Ortadoğu ve Kurdistan’da yeni bir direniş ortaya çıkmıştır. Bu saatten sonra hiç kimse, Kürt halkını karanlıkta bırakamaz. Kürt gençlerinin ve kadınlarının ayakta durduğunu ve mücadele ettiğini, gerçekleştireceğimiz kongrede de göstereceğiz.” 

TECRİT TÜM KÜRT HALKINA KARŞIDIR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinden bütün Kürt halkına yönelik bir tecrit politikasının yürütüldüğünü dile getiren Yalçın, “Sayın Öcalan artık bizim için bir fikir ve yaşamdır. Bu fikir ve yaşamı bütün dünyaya duyuracağız. Bugün cezaevlerinde arkadaşımız açlık grevleriyle direniyor, annelerimiz adalet nöbeti tutuyor. Bizler Sayın Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadele edeceğiz. Bütün genç, mücadeleci arkadaşlarımızı bu kongreye davet ediyoruz” dedi.