Westan'da kayyum protestosu: Halkın iradesini gasp edemezsiniz

Colemêrgî (Hakkari) Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınması ve yerine kayyum atanması Westan'da (Gevaş) düzenlenen basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto edildi.

AKP-MHP hükümetinin Colemêrgî (Hakkari) Belediyesine kayyum atamasına yönelik protestolar sürüyor. Wan'ın Westan (Gevaş) ilçesinde DEM Partili belediye önünde toplanan halk, kayyum politikalarını protesto etti.

Burada yapılan basın açıklamasını okuyan DEM Partili Belediye Meclis Üyesi Filiz Aslan, "AKP-MHP Hükümeti suç işlemeye devam ediyor. Yasalar askıya alınmıştır, Kürtlerin seçme ve seçilme hakkı ellerinden alınıyor ve buna tahammül etmiyorlar. Hakkari Belediye Eş Başkanımız gözaltına alındı ve jet hızıyla yerine kayyum atandı. Hakkari Belediyemiz işgal altındadır, bu bir siyasi darbedir. Halkın iradesi gasp edilmiştir. Partimiz halkımızdan aldığı güç ile demokrasiyi savunmaya devam edecek" dedi.

Filiz Aslan, "Dünyada eşi benzeri olmayan bir ön seçim yapıldı, eş başkanlarımız halkımızın onayıyla belirlendi. Milyonların iradesi ile seçildiler. Mehmet Sıddık Akış şahsında gasp edilen Kürtlerin iradesidir, barış ve demokrasi talebidir. Bu bir gasptır, kumpastır, talandır. Kayyum, sömürge yönetiminin yeni adıdır. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Zor ve şiddet yoluyla irademizi teslim alamazsınız" diye ekledi. 

'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganının ardından kitle, belediye önünde oturma eylemine başladı.