Günün öne çıkan haberleri

21 Kasım 2018, saat 19:00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Kadınlar, 25 Kasım’da alanlara çıkmaya hazırlanıyor. Onlar tek gün değil, her gün mücadele ediyor ve ortak mücadele hattı oluşturuyorlar...

AİHM eski yargıcı CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Türkiye’nin, AİHM’in Demirtaş kararına uymakla yükümlü olduğunun altını çizdi.

Federal Alman hükümeti, MHP-AKP’ye bağlı çalışan Ülkücülerin özellikle Yahudi düşmanlığı yaptığını ve ülkenin iç güvenliği için ‘tehlikeli’ olduğunu bildirdi. Sol Parti’nin sorusuna yanıt veren hükümet, Ülkücüleri izlemekle yetindiklerini itiraf etti.

Nature Climate Change dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, küresel ısınmayla birlikte dünyanın birçok bölgesi birden fazla iklimsel felaketle aynı anda karşı karşıya kalacak.

Adana SES Eşbaşkanı Muzaffer Yüksel, AKP'nin sağlık alanıyla ilgili yasasının kendilerine değil, sermayedarlara yaradığını söyledi. Yüksek, yasanın başka meslek alanlarına da yansıyabileceği uyarısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay, AKP'nin önlem almadığı ve kâr hırsıyla davrandığı için madenlerdeki iş cinayetlerinin arttığını açıkladı.

Türk savaş uçakları Kandil ve Amediye’yi bombaladı. Saldırıda gerilla kaybı yaşanmazken, köylülere ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana geldi.

'Şemdinli Davası'nın duruşmasında konuşan Umut Kitabevi'nin sahibi Seferi Yılmaz, "Tutuksuz yargılanan sanıklar 'aileni yakarız' diye tehdit etti" açıklamasında bulundu.

Birecik’te polis kontrol noktasında durdurulan yolcu otobüsünde kimlik kontrolü yapılırken, Sedat Polat adlı yolcu 50 metre uzaktaki “Akrep” tipi zırhlı polis aracının üzerindeki silahla vuruldu. 

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM’in Kürt siyasetçi Selahattin Demirtaş hakkındaki kararına bir kez daha tepki göstererek, AİHM’e ilişkin garip ifadeler kullandı ve “sırça köşklerden” bahsetti.