Halklar Roboskî için buluştu: Katil devlet!

Roboskî Katliamı'nın 12. yıl dönümünde protesto gösterileri düzenlendi.

Şirnex’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Roboskî köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde 19’u çocuk 34 kişinin Türk ordusuna ait savaş uçakları ile bombalanarak katledilmesinin üzerinden 12 yıl geçti. Katliamın 12’nci yıl dönümü dolayısıyla birçok kentte bir kez daha protesto eylemleri düzenlendi.

RIHA

Riha Emek ve Demokrasi Platformu, katliamın yıl dönümü dolayısıyla Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya platform bileşenleri ve siyasetçilerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. SES Riha Şube Eşbaşkanı Filiz Saat, "Roboskî’nin failleri yargılanıp hak ettikleri cezayı alana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Savaşa karşı yaşamı savunmaya devam edeceğiz” dedi.
DEM Pirsûs İlçe Örgütü, Roboskî Katliamı’nın yıl dönümü ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Parti binası önünde düzenlenen eyleme DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Pirsûs İlçe Örgütü üye ve yöneticileri ile halk katıldı. DEM Parti Pirsus ilçe Eşbaşkanı Salih Oğuz, "Kürt halkı bunun takipçisi olacaktır" diye belirtti.

ADANA

İHD Adana Şubesi, İnönü Parkı'nda basın açıklamasıyla katliamda yaşamını yitirenleri andı.
Ortak basın metnini İHD Adana Şube Başkanı Avukat Yakup Ataş okudu.

HATAY

İHD İskenderun Şubesi, konteynırda açıklama yaptı. Çok sayıda insan hakları savunucusunun katıldığı açıklamada basın metnini okuyan İHD İskenderun Şubesi Eşbaşkanı Ayten Kılınç, katliamla insanlığa karşı bir suç işlendiğini belirtti.

ANTALYA

DEM Parti Antalya İl Örgütü, il binalarının önünde yaptıkları basın açıklamasıyla katliamda yaşamını yitirenleri andı. Açıklamada ortak basın metnini DEM Parti Yöneticisi Hülya Can okudu.

ANKARA

Roboskî İçin Adalet Girişimi, İHD Ankara Şube binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, DEM Parti il ve ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra, 78’liler Girişimi ile İHD üyeleri katıldı. İHD yöneticilerinden Tanju Gündüzalp basın metnini okudu.

Gündüzalp, "Katliamın askeri ve siyasi sorumlularının cezalandırılması, kamuoyu vicdanında barış umutlarının güçlenmesi için son derece önemlidir" dedi.

AMED

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Rezan ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Amed Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, DEM Parti ve DBP il eşbaşkanları, yöneticileri ve birçok kişi katıldı.

Açıklamayı Platform adına Amed Tabip Odası Başkanı Elif Turan okudu.

DERSIM

Munzur Özgür Öğrenci Derneği (MÖDER), Munzur Üniversitesi'nde Roboskî'de yapılan katliama ilişkin anma gerçekleştirdi. Üniversitede fakülteler önünde bir araya gelen öğrenciler, katledilen 34 kişi için 34 siyah balon uçurdu.