Hamburg, Lübeck ve Stuttgart’ta protesto eylemleri

İşgalci Türk devletinin saldırıları Almanya’nın Hamburg, Lübeck ve Stuttgart şehirlerinde gerçekleştirilen yürüyüşlerle protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik soykırım saldırıları Almanya’nın Hamburg kentinde protesto edildi. 


Hamburg Demokratik Kürt Toplum Meclisinin çağrısıyla Hauptmannplatz’da saat 15:00’te Rojava ile Dayanışma yürüyüşüne katılan Kurdistanlılar Gansenmarkt’a kadar yürüdü.

Özgürlük mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşu ile başlayan yürüyüşte işgalci Türk devletinin saldırılarını ve Türk Alman işbirliğini kınayan kitle “Frieden für Rojava und Syrien, KEIN KRIEG” pankartını taşıdı. 

Kürdistanlılar ve dostları yürüyüşte “Bijî Serok Apo”, “Bijî PKK”, “Bijî Berxwedana Rojava”, “Bijî Berxwedana Gerila”, “Deutsche Panzer raus aus Kurdistan” “Deutschland finanziert Türkei bombardiert” sloganlarını atarken; Alman polisinin engellemesine rağmen Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı.

LÜBECK


Lübeck’te de Defend Kurdistan ve PYD öncülüğünde gerçekleştirilen bir eylemle Türk devletinin soykırım saldırıları protesto edildi. Şehir merkezinde bir araya gelen eylemciler sık sık “Terorist Türkei” ve “Bijî Berxwedane Rojava” sloganları attı.

STUTTGART


Stuttgart’ta da şehir merkezinde bir araya gelen yüzlerce Kurdistanlı ve dostları işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

“Öcalana Özgürlük – Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” pankartı arkasında yürüyen eylemciler sık sık “Faşist Türkiye”, “Bijî Rojava”, “Bijî Berxwedana Rojava” sloganları attı.