Hasta tutsağın kıyafetleri ve battaniyesine el konuldu

Bolu F Tipi Cezaevi’ndeki hasta tutsak Civan Boltan’ın kıyafetleri ve battaniyesine el konulduğu bildirildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin tutsaklığını “hak ihlali” olarak değerlendirdiği ve doktorları “cezaevinde kalamaz” raporu verdiği hasta tutsak Civan Boltan, yeni bir insanlık dışı muameleye maruz kaldı.

Bolu F Tipi Cezaevi’ndeki hasta tutsak, annesi Nazime Boltan’la yaptığı telefon görüşmesinde maruz kaldığı baskıları anlattı.

Anne Nazime Boltan,  325 gündür hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için Amed’de Adalet Nöbeti eyleminde yer alıyor.

Nazime Boltan, oğlunun yaşadığı hak ihlallerini aktarırken, elbise ve battaniyesine el konulmasına tepki gösterdi.

Anne Boltan, tutuklular üzerindeki baskı ve şiddetin son bulması amacıyla adalet nöbeti eylemi başlattıklarını ancak buna rağmen baskı ve şiddetin devam ettiğini söyledi.

Boltan, "Çocuğum hasta, desteği yok. Yağmur yağsa bile onun elleri beyaza döner. Buna rağmen battaniyesini aldılar, Bolu Cezaevi’nin ne olduğunu herkes biliyor. Çocuklarımıza zulüm uygulanıyor. Onların adaleti yok. Bizler de var olduğumuz sürece çocuklarımızın davasının peşinde olacağız” dedi.

Civan Boltan’a gönderilen mektuplara keyfi bir şekilde el konulduğunu söyleyen Naime Boltan, "Ellerinden geldiğince tutsaklara zulmediyorlar. Bizim ona gönderdiğimiz mektuplar ona ulaşmıyor, onun bize gönderdiği mektuplar bize ulaşmıyor” diye tepki gösterdi.

Boltan, "Binlerce hasta tutuklu var. Tüm hasta tutuklu ailelerini eylemimize çağırıyoruz. Talebimiz hasta mahpusların serbest bırakılması ve onları dışarıda tedavi edilmesidir. Hasta tutsakların aileleri hasta tutsaklara destek versin” çağrısında bulundu.