'Hasta tutsak Sıddık Güler'in durumu ağır'

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, 84 yaşındaki ağır hasta tutsak Sıddık Güler'in durumunun ağır olduğunu belirtti, "Acilen tahliye edilmeli" dedi.

HASTA TUTSAKLAR

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binası önünde bir araya gelerek, hasta tutsakların durumuna dikkat çekti. Eylemin 507’nci haftasında İzmir Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 84 yaşındaki ağır hasta tutsak Sıddık Güler’in durumuna dikkat çekildi.

Açıklamada konuşan İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, tespit edebildikleri kadarıyla cezaevlerinde 651’i ağır olmak üzere bin 517 hasta tutsağın olduğunu söyledi.

Nuray Çevirmen, “Sıddık Güler’in pek çok hastalığı var ve aynı zamanda yaştan kaynaklı yaşamış olduğu sorunlar da bulunmaktadır. (...) Ağır hastalıklarından dolayı tahliye edilmesi yerine Menemen R Tipi Kapalı Hapishanesine sevk edilmiş olup hala burada tutulmaktadır. Ancak sağlık durumu burada da tutulmasına uygun değildir” dedi.

 Demans hastası olan Güler’in su içmeyi, yemek yemeyi unuttuğunu aktaran Nuray Çevirmen, "Hastaneye gittiğinde, hapishane görevliler tarafından doktora, dosyası ile ilgili ayrımcı söylemlerle tanıtıldığından dolayı tedaviyi de reddediyor” dedi.

 Nuray Çevirmen Sıddık Güler’in derhal tahliye edilmesi çağrısında bulundu.