Hasta tutsaklar Aladağ ve Gömi'nin durumu ağır

İstanbul ve Ankara'daki eylemlerde, hasta tutsaklardan Emin Aladağ ve Kemal Gömi’nin durumunun ağır olduğu açıklandı, "Hemen bırakılmalılar" denildi.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi ve İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, Ankara ve İstanbul’da cezaevlerindeki ağır hasta tutsakların durumuna dikkat çekti.

 
İSTANBUL
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu üyeleri, her hafta düzenlediği 'F Oturması' eyleminin 622’ncisini Beyoğlu’nda bulunan dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde, 32 yıldır cezaevinde olan 55 yaşındaki “Rezidüel Şizofreni” hastası olan tutsak Kemal Gömi’nin sağlık durumuna dikkat çekildi.
Açıklama yapan İHD yöneticisi Mukaddes Şamiloğlu, S ve Y tipi hapishaneler ile tecridin sistematik bir uygulama haline getirildiğine vurgu yaptı.
Mukaddes Şamiloğlu, Kemal Gömi’nin durumunun ağır olduğunu, hemen bırakılması gerektiğini söyledi.


ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, cezaevlerinde 651’ü ağır olmak üzere bin 517 hasta tutsağın durumuna dikkat çekmek amacıyla eylemlerinin 494’üncü haftasında basın açıklaması yaptı. İHD Ankara Şubesi önünde bir araya gelen inisiyatif üyeleri adına basın açıklamasını okuyan İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, hasta tutsakların sağlığa erişim engeline takıldıkları ve infazları ertelenmediği için yaşamlarını kaybettiğini belirtti.

 
Nuray Çevirmen, bu haftaki açıklamalarında Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Emin Aladağ’ın durumunu aktardı.  Nuray Çevirmen, Emin Aladağ’ın gözaltına alındığı 1993’te gördüğü işkenceler sonucu sağ kolu ile sol bacağındaki liflerin koptuğu bilgisini verdi.  


Aladağ’ın durumunun ağır olduğunu belirten Nuray Çevirmen, "Bir an önce ailesinin yanında ve sağlıklı koşullarda tedavisi için tahliye edilmesi gerekmektedir” dedi.