Hasta tutsaklar Gün ve Özelmalı’nın durumları ağır

Ankara ve İstanbul'daki eylemlerde, hasta tutsaklar Salih Gün ve Kemal Özelmalı’nın durumlarının ağır olduğu belirtildi, acilen bırakılmaları istendi.

HASTA TUTSAKLAR

Ankara'daki Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için düzenledikleri eylemin 510'uncu haftasında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde bir araya geldi. Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara İl Örgütü üye ve yöneticileri de katıldı.

Eylemde konuşan İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, Sincan 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan 62 yaşındaki Salih Gün’ün yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Nuray Çevirmen, 32 yıldır cezaevinde tutulan Salih Gün’ün cezaevi koşulları nedeniyle pek çok kronik hastalığa yakalandığını belirtti, sağlık kurulu rapor süreçlerinin yapılmasını ve tahliye edilmesini istedi.

İSTANBUL

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenlediği eylemlerin 638’incisini dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde Adana Kürkçüler Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutsak Kemal Özelmalı’nın sağlık durumuna dikkat çekildi.

Açıklamayı yapan İHD İstanbul Şubesi Sekreteri Oya Ersoy, Özelmalı’nın Wernicke Korsakoff (WK) hastası olduğunu hatırlatarak, cezaevinde tek başına ihtiyaçlarını karşılayamadığını dile getirdi. Oya Ersoy, Özelmalı’nın tahliye edilmesi çağrısında bulundu.