Hasta tutsaklar için ‘İnsan Hakları Nöbeti’

İnsan Hakları Haftası’nın son gününde hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla İstanbul’da gerçekleştirilen “İnsan Hakları Nöbeti” eyleminde, insan haklarını görünür kılmak için mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV),  10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla dernek binasında “İnsan Hakları Nöbeti” eylemini gerçekleştirdi.  

İHD ve TİHV yöneticileri ile üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, zindanlarda yaşanan hak ihlalleri ve hasta tutsakların durumuna değinilerek, açlık grevlerine dikkat çekildi. 

TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe, insan haklarının son gününde işkence, tecrit, çocuk işkenceleri, işçi hakları için nöbet tuttuklarını belirtti. İnsan haklarına dayalı kurucu rejimlerin olması gerektiğini hatırlatan Efe, ”İnsan haklarını görünür kılmak için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ardından söz alan İHD İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri de, “Bu program önümüzdeki süreçte nasıl bir mücadele vereceğimiz noktasında bize ışık olacaktır. Akşam saatlerinde de insan hakları için mum yakacağız. Herkesi eyleme bekliyoruz” ifadelerini kullandı.