Hasta tutsaklar Kaya, Çam ve Kuday'ın durumu ağır

Hasta tutsaklar Abdulalim Kaya, Mehmet Emin Çam ve Abdülkadir Kuday’ın durumunun ağır olduğu belirtildi, "Serbest bırakılmalılar" denildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenlediği 'F Oturması' eyleminin 636’ncısını şube binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde Batman Beşiri T Tipi Cezaevi’nde tutulan 81 yaşındaki ağır hasta tutsak Abdulalim Kaya’nın durumuna dikkat çekildi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) MYK üyesi Musa Piroğlu ile çok sayıda insan hakları aktivistinin destek verdiği eylemde, açıklamayı İHD Yönetim Kurulu üyesi Ferit Barut gerçekleştirdi.
Batman Beşiri T Tipi Cezaevi’nde tutulan 81 yaşındaki ağır hasta tutsak Abdulalim Kaya’nın yüzde 93 engelli raporu olduğunu söyleyen Barut, Kaya'nın serbest bırakılmasını istedi.


ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutsakların durumuna dikkat çektikleri eylemlerinin 508’inci haftasında da İHD Ankara Şubesi önünde bir araya geldi.
İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı, Êlîh-Beşiri T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak bulunan ağır hasta Mehmet Emin Çam’ın sağlık durumuna değindi.
Yazmacı, Çam’ın beyninde ur olduğunun tespit edildiğini ve söz konusu hastalık nedeniyle ömür boyu ilaç almak zorunda olduğunu kaydetti, "Bir an önce tüm tedavi süreçlerinin sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde yapılabilmesi tahliye edilmesi gerekmektedir" dedi.


İZMİR
İHD İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla 2 haftada bir düzenlediği eylemin 291’incisini Konak'taki eski Sümerbank önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde İstanbul Metris R Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki Abdülkadir Kuday’ın (52) durumuna dikkat çekildi.
İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Av. Ali Aydın, "Kuday’a 'yaşamını tek başına idame ettiremez' raporu verildi. Rapor üzerine tahliye başvurusu yapan Kuday’ın talebi kabul edilmedi. 24 Mayıs'ta açıklama yapan avukatlar, Kuday’ın 41 kiloya düştüğünü, ellerinin ayaklarının tutmadığını ve sadece nefes alabilir halde olduğunu belirtti" dedi.
ALS’nin Kuday'ın organlarını da etkilemeye başladığını söyleyen Aydın, tüm hasta tutsakların bırakılmasını istedi.