Hasta tutsaklar Kuday ve İvrendi'nin durumu ağır

Hasta tutsaklar için yapılan eylemlerde Abdulkadir Kuday ve Cemil İvrendi'nin durumunun ağır olduğu belirtildi, "Hemen tahliye edilmeliler" denildi.

HASTA TUTSAKLAR

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenlediği 'F Oturması' eyleminin 637’ncisini şube binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde Metris R Tipi Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutsak Abdulkadir Kuday’ın sağlık durumuna dikkat çekildi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) MYK üyesi Musa Piroğlu ile çok sayıda insan hakları aktivisti eyleme katıldı.

Kuday’ın birçok sağlık sorununun olduğunu dile getiren İHD üyesi İsmail Yücel, sağlık problemlerinden dolayı vücut kilosunun 41 kiloya düştüğünü kaydetti.
Eylemde Kuday'ın derhal serbest bırakılması gerektiği vurgulandı.

 
ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için 509’uncu kez İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde açıklama yaptı.

 Şube Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı, Kırşehir S Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Cemil İvrendi’nin yaşadığı sağlık sorunlarına dikkat çekti. İvrendi’nin 60 yaşında olduğunu ve 1994’ten beri cezaevinde bulunduğunu paylaşan Yazmacı, İvrendi’nin kalp yetmezliği yaşadığını aktardı. İvrendi’ye aynı zamanda hipertansiyon, yüksek kolesterol, astım tanısının da konulduğunu belirten Yazmacı, İverendi’nin yaşamını tek başına idame etmekte zorlandığını ve tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.