Hasta tutsaklar Nebioğlu ve Yıldırım’ı serbest bırakın

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, ağır hasta tutuklular Emrah Nebioğlu ve Serdal Yıldırım’ın serbest bırakılması için İHD önünde eylem yaptı.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, 513’üncü haftasında İnsan Hakları Derneği (İHD) önünde gerçekleştirdiği eylemde, ağır hasta tutsakların serbest bırakılmasını talep etti. Tutsaklar, Emrah Nebioğlu ve Serdal Yıldırım’ın durumlarına dikkat çekilen eylemde, "Tedavi haktır engellenemez, hasta mahpuslar serbest bırakılsın" yazılı pankartlar taşındı.

Emrah Nebioğlu’nun 2022’den beri tutsak olduğunu belirten İHD Merkez Yürütme Kurulu üyesi Nuray Çevirmen, Nebioğlu'nun başından vurulması sonucu felç olduğunu ve yüzde 94 engelli raporuna rağmen serbest bırakılmadığını söyledi. Böbrek yetmezliği ve yüksek tansiyon hastası olan Nebioğlu’nun cezaevi koşullarında yaşam mücadelesinin olanaksız olduğunu vurgulayan Çevirmen, Nebioğlu’nun tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu'nun Beyoğlu'ndaki eyleminde ise yüzde 98 engelli raporu bulunan tutsak, Serdal Yıldırım’ın durumu gündeme getirildi. Belden aşağısı felçli olan Yıldırım’ın "hapishanede kalamaz" raporlarına rağmen güvenlik tehdidi iddiasıyla serbest bırakılmadığı belirtildi. İHD üyesi Taylan Bekin, Yıldırım’ın tahliyesi için yapılan başvuruların dikkate alınmadığını ve Yıldırım’ın cezaevinde ölüme terk edildiğini ifade etti.