Hatimoğulları: Kayyumu kalıcılaştıramayacaksınız

Kayyum darbesine karşı oturma eyleminin başlatıldığı yerde açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Aslolan bu ülkede halkın rızasını almaktır. Kayyumun faydasını görseydiniz bölgede erimezdiniz” dedi.

KAYYUM DARBESİNE KARŞI OTURMA EYLEMİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Colemêrg Belediyesi'ne kayyum atanmasına karşı oturma eylemi başlattıkları adliye binası önünde açıklama yaptı.

Hatimoğulları, "AKP iktidarı, bugün kendisinin güçlendirdiği teşkilatla, polisle bizleri ablukaya alarak polisle darbe yapıyor. Vali ile darbe yapıyor, İçişleri Bakanı’yla birlikte darbe yapıyor. Adalet Bakanı bu darbeye çanak tutuyor. Saray bu darbenin emrini vermiştir. Darbe sadece askeri postalla değil, AKP döneminde postalsız siyasi araçlarla, kollukla da darbe yaptığını defaatle göstermiştir” dedi. 

'AKP TABELA PARTİSİ OLACAK'

Tülay Hatimoğulları, AKP-MHP iktidarının “yumuşama” ve yeni anayasaya dair açıklamalarına işaret ederek, "Askeri vesayet anayasasını uygulamayan iktidar, Türkiye’de bir demokratik anayasadan, Türkiye’de bir normalleşme sürecinden bahsetmeye çalışıyor. Bu normalleşme süreci ve sözlerini bir ay bile sürdüremedi bu iktidar. Çünkü bu iktidar normal değil, bu iktidar insanlık düşmanı, demokrasi düşmanı. Bu iktidar insanların seçme ve seçilme hakkına müdahale eden düşman bir iktidardır. Halkın düşmanı bir iktidardır" diye kaydetti. 

Tülay Hatimoğulları, partisinin kentteki başarısının hazmedilmediğini belirterek, "AKP, bu şekilde bizden intikam alıyor. Ama bütün dünya ve Türkiye şunu çok iyi biliyor; AKP, bölgede de eriyor, Türkiye’de de eriyor. AKP bir tabela partisi olma yolunda hızla ilerliyor” diye konuştu.

‘BU SARAY DARBESİDİR’

İktidarın kayyum atamasını "saray darbesi" olarak nitelendiren Tülay Hatimoğulları, "Halkın rızalığını almadan polis ve askerle bu ülkeyi yönetemezsin. Aslolan bu ülkede halkın rızasını almaktır. Kayyumla hiç yönetemezsin. Kayyumun faydasını görseydin bölgede erimezdiniz. Bugün Hakkari sokaklarında direnen halka yapılan uygulama, sarayın halka karşı savaş ilanıdır. Halk demokratik bir zeminde mücadelesini sürdürme konusunda kararlıdır. Halk demokratik bir zeminde yasaların onlara bizlere verdiği hakkı ve hukuku kullanarak kayyum rejimine karşı çıkmaya devam edecek. Kayyum rejimi asla ve asla hayat bulamayacaktır. Kayyumu kalıcılaştırmaya çalışıyorsunuz, yapamayacaksınız” dedi. 

Tülay Hatimoğulları, “Karşınızda eski kamuoyu yok. Bu saatten sonra yapılması gereken şey Hakkari halkının iradesine saygı göstermek ve belediye başkanını belediye meclisinin seçmesidir. Ey kayyum elini belediyemizden çek, Hakkari halkının üzerinden elini çek" diye kaydetti.