Hatimoğulları: Tüm belediyelerimizi geri alacağız

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kurdistan'da kayyım atanan tüm belediyeleri tekrar kazanacaklarını söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, temaslarda bulunmak üzere gittiği İzmir'in Menemen ve Bayraklı ilçelerinde kimi ziyaretlerde bulundu. HEDEP milletvekilleri Burcu Gül Çubuk, İbrahim Akın, George Aslan ve Öznur Bartın’ın da bulunduğu heyet önce Menemen ilçesinde bulunan Asarlık Mahallesi'ne geçti.

Mahallenin girişinde konvoylarla karşılanan heyet, mahalle içinde tur atarak yurttaşları selamladı. Halkın yoğun ilgisinin olduğu konvoyun ardından mahallede bulunan esnaflara ziyaretler yapıldı. Heyet esnaflarla sohbet ederken, esnaf ekonominin gidişatından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

BAYRAKLI'DA HALK BULUŞMASI

Heyet ardından Bayraklı ilçesinde partilerinin düzenlediği halk buluşmasına geçti. Yoğun katılımın olduğu buluşmada konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, parti kongresinin hemen ardından Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanında çalışmalara başladıklarını söyledi. Sadece bir seçim çalışması değil HEDEP'i yeniden yapılandırma çalışması için yola çıktıklarını kaydeden Hatimoğulları, "HEDEP ismi herkesin yüreğinde sıcacık bir duygu oluşturdu. Bu büyük bir duygu fırtınası yarıttı. Fakat buna bile tahammül edemediler ve Yargıtay ismimizin kısa adının değişmesini istedi. Ne yaparlarsa yapsınlar ne HEDEP'i ne mücadelemizi halkımızın yüreğinden sökemezler" dedi.

İMRALI TECRİDİ

İmralı tecridinin devam ettiğine değinen Hatioğluları, "Sayın Öcalan 3 yılı aşkın bir süredir ne avukatlarıyla ne ailesiyle görüştürülmüyor. Bununla ilgili başlayan bir kampanya vardı ve Gemlik yürüyüşünü gerçekleştirdik. Şimdi de Şubat ayına kadar devam edecek olan bir açlık grevi var. Bu bizler açısından büyük bir mücadele azmidir. Ama biz içeriden bir tabut çıkmaması ve Kürt halkının talepleri doğrultusunda yürütme konusunda ısrarcıyız. Kürt sorunu ülkenin demokratikleşmesinin önündeki en temel sorundur. Sorunun diyalog ve demokratik yollarla çözülmesi için mücadele edeceğiz. Devletin Kürtleri çöktürme planıyla bedel ödedik ama boyun eğmedik. 4 parça Kurdistan'da Kürt halkının mücadelesini tüm dünya konuşuyor. Kürt halkı statü elde etme hakkını çoktan kazanmıştır. Yine Filistin halkının katledildiği günlerden geçiyoruz. Tüm dünya bunu izliyor, Erdoğan da konuşmaktan başka bir şey yapmıyor. Yaptırımsa İsrail ile olan tüm ticari anlaşmalar iptal edilsin. Rojava'da yaşatılanlarla Filistin'de yaşananlar aynıdır. Filistin ve Kürt sorunu çözülmediği sürece Ortadoğu'nun barışa ulaşması mümkün değildir. Barışı da hep birlikte inşa edeceğiz" diye belirtti.

EKOLOJİ VE KADIN HAREKETİ

İzmir'in ekolojik sorunlarından bahseden Hatimoğulları, “İzmir'de yaşam alanlarını, tarım arazilerini talan ediyorlar. Yeni yasayla beraber rezerv alanlar ilan etmeye başladılar. Deprem, sel felaketleri, pandemiyi daha yakın zamanda yaşadık. Onun için doğa mücadelesi bizim için çok önemli. HEDEP olarak doğamıza, yaşam alanlarınıza ve yaşamımıza hepberaber sahip çıkacağız. Yine kadınların siyasette, sosyal hayatta olmasını istemiyorlar. Özellikle Kurdistan'da HÜDA-PAR eliyle yeni bir toplum model yaratmak istiyorlar. Biz Mahsa Amini'nin 'Jin, jiyan, azadi' diyen sesiyiz ve öyle olmaya devam edeceğiz. Demokratik cumhuriyeti inşa etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'BATI'DA DA ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI'

Yerel seçimlerde ne yapılacağı üzerine çok fazla soru sorulduğunu belirten Hatimoğulları, Kurdistan başta olmak üzere 1 ve 2’nci oldukları ilçelerde aday adaylığı başvurularını başlattıklarını aktardı. Halkın talebi üzerine adayları ön seçimle belirleyeceklerini kaydeden Hatimoğulları, "Bunun yanı sıra batıda da adaylık başvurularımız başlıyor. İzmir'de de çok sayıda aday beklediğimizi bilin. Hangi kentte yaşıyorsak orada seçime gireceğiz. Batıda kazanmak üzerine bir strateji kuruyoruz. Kurdistan'da kayyım atanan belediyelerimizi almak dışında bir seçeneğimiz yok. Sadece kazanmak değil aynı zamanda kazandığımız belediyeleri kayyımlardan koruyan bir halk örgütlülüğünü seçim çalışmasında öreceğiz. Kent uzlaşısından bahsediyoruz. O kentte yaşayan bütün toplumsal dinamiklerle, emek-meslek örgütleri, kadın, gençlik ve ekoloji örgütleriyle bir araya gelerek kentin kaderini görüşeceğiz" diye aktardı.

ERDOĞAN'A PAZARLIK CEVABI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şimdiden belediyelere göz diktiğini sözlerine ekleyen Hatimoğulları, Erdoğan'ın "CHP ve HEDEP kapalı kapılar ardında masaya oturdu" açıklamasına da tepki gösterdi. Hatimoğulları, "Bizler senin kadar u dönüşü yapacak kapasitede değiliz. HEDEP olarak yapacaımız her işbirliğinin açık olacağını biliyorsun. Her şey kameralar karşısında konuşulacak. Yerel yönetimlerden merkeze kadar bu ülkenin kroniklerini çözecek HEDEP var. Seçim yarın olacakmış gibi çalışmalarımıza başlayalım. Kimseye pabuç bırakmadan kendi irademizi göstereceğiz. Özgürlük, adalet, barış, bizler kazanacağız" diye konuştu.