HBDH'den irade gaspına karşı eylem: Fabrika ateşe verildi

HBDH Deniz Poyraz Milisleri, Kocaeli'ne bağlı Çayırova’daki Cevahir Deri Fabrikası'nı ateşe verdiklerini belirtti.

HBDH EYLEM

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Deniz Poyraz Milisleri 18 Haziran günü sabah saatlerinde Kocaeli-Çayırova’da bulunan Cevahir Deri Fabrikası tarafından ateşe verdi. Eylem sonucu fabrikada büyük hasar meydana geldi.

HBDH açıklamasında şunlar belirtildi:

"Kurdistan ve Türkiye’de her geçen gün artmakta olan faşizme karşı halkların birleşik mücadelesinden aldığımız güçle, faşist-işkenceci AKP-MHP çete rejimine ve onun aparatlarına karşı bulunduğumuz her yer de eylemlerimizle darbe vurmaya devam ediyoruz.
Kuzey Kurdistan’da süren kayyum darbesi faşizmin geldiği noktayı en açık biçimde gözler önüne
sermektedir. Herkes bilmelidir ki düşman güçlü olduğundan değil, yenilgisini örtbas etmek ve faşist
iktidarın ömrünü uzatmak için yapıyor. Yine sömürgeci Türk devletinin imha ve inkar politikasının payı büyüktür. Tüm bunlar karşısında kayyumun atandığı ilk günden bu yana sokakları ve belediyeleri terk etmeyen Kürt halkı ve dostları artan saldırılar karşısında baş eğmeden direnmeye devam etmektedir.
HBDH Milisleri olarak halkın safında yer almaya devam edecek Kürt halkına ve birleşik mücadelenin demokratik kazanımlarına karşı gelişen saldırılar son buluncaya kadar bulunduğumuz her yerde ansızın eylemler yaparak cevap vermeye devam edeceğiz.
İşgal, sömürü ve kayyum rejimine karşı yapılan eylemlerle tüm gençlere ve halkımıza çağrımızdır: Gün sokağa çıkma faşizmden hesap sorma günüdür.’’