HBDH İşçi ve Adalet Milisleri’nden iki kentte üç eylem

HBDH İşçi Adalet Milisleri, “15-16 Haziran 1970 işçi direnişini selamlamak için” iki ilde üç aylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

HBDH İşçi Adalet milisleri olarak mayıs ve haziran aylarında Kocaeli ve Antalya’da düzenledikleri eylemleri şöyle sıraladı:
“- 11 Haziran günü saat 03:00 sularında Antalya’nın Kumluca ilçesinde turistik mahalle olan Yazır mahallesinde bulunan Kadir Kaya’ya ait Bungalov ahşap evleri yakıldı.

- 21 Mayıs günü Gebze/Cumaköy kırsal bölgesinde bulundan belediyeye ait, geri dönüşüm kağıt fabrikası ateşe verildi. Büyük maddi hasar oluştu. 

- 27 Mayıs günü saat 10:00 sularında Kocaeli/Körfez’de faşist şahsa ait kereste satış yeri ateşe verildi. Ofisle birlikte satışa hazır bölüm olan depo büyük oranda hasar gördü.”

“Birleşik Devrim’in neferleri olarak, tarihimizdeki direnişlerden gücümüzü alıyor, faşizmden hesap soruyoruz” diyen HBDH milisleri, “15-16 Haziran 1970 İşçi Direnişi, işçi sınıfı ve ezilenler tarihine yazılmış, faşizm ve patronlarının o günü hatırladıkça korktuğu bir direniş yaratmıştır” diye ekledi. 

HBDH milisleri, “Bu eylemimizi Adana'da 12 yaşında çalışırken katledilen Suriyeli göçmen, çocuk işi Ahmet şahsında tüm proletaryaya adıyoruz” ifadelerini kullandı.