HBDH milisleri İstanbul’da iki fabrikayı ateşe verdi

HBDH Ferhat Kurtay Milisleri, siyasi ve askeri operasyonlara karşı İstanbul Sultangazi’de tekstil ve ayakkabı fabrikalarını ateşe verdiklerini duyurdu.

HBDH AÇIKLAMA

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ferhat Kurtay Milisleri, “18 Mayıs günü saat 18:00 sularında İstanbul/Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesinde bulunan tekstil fabrikası ve ayakkabı fabrikası HBDH Ferhat Kurtay Milisleri tarafından ateşe verildi. Eylem sonucu yüksek miktarda maddi zarar oluşurken fabrikalar kullanılamaz hale geldi” denildi.

Açıklamada, “Birimlerimizin Türkiye ve Kurdistan zindanlarındaki tecrit ve işkence saldırılarına karşı misilleme olarak gerçekleştirdiği bu eylemle, en zorlu ve kısıtlı imkanlara sahip devrimci tutsaklar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın direnişlerinin yanında olacağımızı bildiriyoruz” diye belirtildi. 

Kürt halkına yönelik siyasi ve askeri operasyonlara dikkat çekilen açıklamada, “Bu imha ve soykırım saldırılarına karşı başta tüm birimlerimiz olmak üzere yurtsever-devrimci gençliğimiz ve halkımız,  Birleşik Devrim çizgisinde bir araya gelerek bu faşist-işkenceci düşmana gereken cevabı verecektir” uyarısı yapıldı.