HBDH milisleri TEDAŞ’a ait trafoyu patlattı

HBDH Ali İsmail Korkmaz Milisleri, Adana-Mersin otoyolu güzergahında bulunan bir trafoya patlayıcılarla eylem düzenlediklerini bildirdi.

HBDH Ali İsmail Korkmaz Milisleri, “7 Mayıs günü gece 03:55 sularında Adana-Mersin otoyolu güzergahında bulunan TEDAŞ’a ait trafoyu patlayıcılarla hedef aldık. Eylem sonucu trafo kullanılamaz hale geldi” açıklamasında bulundu. 

HBDH milisleri, 11’inci yıldönümünde Gezi direnişine vurgu yaparak, “11 yıl önce Türkiye ve Kurdistan halkları, ezilenlerin tarihine bir direniş ekledi. Gezi Direnişi halkların özgürlüğüne yapılan saldırılara bir cevap, faşizmin uyguladığı zulme karşı bir başkaldırıdır” ifadelerini kullandı. 

“Gezi, mevcut sistemi aşmada devrimci savaşın önemini ve zorunluluğunu bir kez daha göstermiş, devrimci savaşın geliştirilmesi ve büyütülmesine çağrı niteliğinde olmuştur” diyen HBDH milisleri şunları ekledi:

“Gün faşizme karşı yeni Gezi Direnişleri yaratma günüdür. Gençler başta olmak üzere tüm halkımız Birleşik Devrim’in mücadele çizgisinde bir araya gelerek faşist-işkenceci Türk devletinin topluma ve devrimci tutsaklara yönelik baskı ve zulmüne karşı harekete geçmeye çağırıyoruz."