HBDH milislerinden ‘faşistlere ait’ depoya sabotaj

HBDH Bedreddin Akdeniz Milisleri, Türkiye ve Kurdistan’daki siyasi ve askeri operasyonlara karşı eylem seferberliği kapsamında, İstanbul’da “faşistlere ait bir tekstil deposuna sabotaj eylemi düzenlediklerini” bildirdi.

SABOTAJ EYLEMİ

Yazılı bir açıklama yapan HBDH Bedreddin Akdeniz Milisleri, “15 Mayıs günü saat 16:30 sularında İstanbul/Taksim İstiklal Caddesi’nde bulunan 7 katlı binanın teras katında depo olarak kullanılan bölüme sabotaj eylemi düzenlendik” dedi.

Açıklamada “Tekstil malzemelerinin bulunduğu depo, yangın sonucu tamamen kül olurken düşman birimleri yangına müdahale etmek için İstiklal caddesini uzun süre yaya trafiğine kapatmak zorunda kaldı” diye belirtildi. 

Türk devletinin tırmanan saldırıları ve baskılarına dikkat çekilen açıklamada, “Soykırımcı-faşist rejimin ekonomisine doğrudan veya dolaylı fayda sağlayan her şey hedefimizdir” uyarısı yapıldı. 

HBDH milisleri “en başta gençlik, üniversiteliler ve kadınlar olmak üzere herkesi birleşik devrimin mücadele çizgisinde örgütlenmeye, Kurdistan kentlerinden Türkiye metropollerine mücadeleyi büyütmeye ve bulunduğu her yerde bu faşist rejime ve destekçilerine karşı eyleme geçmeye” çağırdı.