HBDH milislerinden Gebze’de fabrikaya sabotaj

HBDH Şehid Helmet Gabar (Diyar Xerib) Milisleri Gebze’de hammade ayrıştırıcı imalatı yapan bir fabrikanın deposuna yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH Şehid Helmet Gabar (Diyar Xerib) Milisleri, 26 Haziran günü saat 13:00 civarında Gebze’de çözücü ve hammadde ayrıştırıcı imalatı yapan fabrikanın deposunda bulunan çözelti maddelerinin olduğu kısıma “özel yöntemle eylem gerçekleştirerek fabrikayı ateşe verdiklerini” duyurdu. Açıklamada, “Eylemde fabrikada ağır maddi hasar tespit edilirken çözeltilerin yakılması ile bu hasar milyonları buldu” denildi. 

“Kürt halkına karşı yürütülen soykırım ve imha savaşına karşı metropollerde faşist ve işgalci TC devletinden hesap sormaya devam ettiklerini” belirten HBHD milisleri, şu çağrıda bulundu: “Tüm gençleri Türkiye ve Kürdistan halklarının özgürlük mücadelesinin önünde büyük bir engel olarak değerlendirdiğimiz tecrit sistemini parçalamaya ve bu uğurda şehit düşen yoldaşlarımızın hesabını faşist düşmandan sormaya, HBDH saflarında aktif mücadeleye çağırıyoruz.”