HBDH milislerinden irade gaspına karşı Tuzla’da fabrikaya sabotaj

HBDH Halil Aksakal Milisleri, Kuzey Kurdistan’daki irade gaspına karşı Tuzla’da bir fabrikaya sabotaj düzenleyerek milyonlarca lira zarara uğrattıklarını bildirdi.

HBDH EYLEM

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Halil Aksakal Milisleri, “18 Haziran günü sabah 10:00 sularında Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesinde otomotiv yedek parçası üreten fabrikaya HBDH Halil Aksakal Milisleri tarafından sabotaj eylemi düzenlendi. Fabrika milyonlarca lira zarara uğratıldı” dedi. 

Açıklamada “Faşist-barbar AKP-MHP rejimi bir yandan halka zulüm ederken diğer yandan halkın iradesini gasp ederek çürümüş iktidarının ömrünü uzatmaya çalışıyor. Kayyumun atandığı günden bu yana direnişi ve başkaldırıyı kuşanarak faşist rejimin atadığı kayyumu tanımayarak sokakları tutan ve Colemêrg başta olmak üzere halkın belediyelerinin önünde nöbet eylemleri ve protestolar gerçekleştiren Kürt Halkı ve dostları yükselen faşizm dalgasına karşı birleşik mücadele temelinde demokratik özgür yaşamda ısrar etmektedir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca şunlar belirtildi: “HBDH Milisleri olarak halkın safında yer almaya devam edecek Kürt halkına ve birleşik mücadelenin demokratik kazanımlarına karşı gelişen saldırılar son buluncaya kadar bulunduğumuz her yerde ansızın eylemler yaparak cevap vermeye devam edeceğiz.”