HBDH milislerinden irade gaspına karşı üç kentte eylem

HBDH Mehmet Ayvalıtaş Milisleri, iktidarın Colemêrg’deki irade gaspına karşı üç ilde eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi. İzmir’de topçu tugayına el bombaları atıldı.

HBDH Mehmet Ayvalıtaş Milisleri, “Faşist-sömürgeci Türk devletinin Kurdistan’daki kayyum uygulamasına karşı farklı tarihlerde 3 İlde eylemler gerçekleştirerek faşizmden hesap sormaya devam ettiklerini” belirtti. 

Açıklamaya göre

- 7 Haziran günü saat 23:00 civarında İzmir’in Menemen ilçesinde bulunan 57. Topçu Tugay Komutan Yardımcılığı Kubilay Kışlasına yönelik el bombaları ve EYP ile eylem düzenlendi. Askeri kışlanın bu bölümü kullanılamaz hale geldi, HBDH birimleri sağlam bir şekilde alanına çekildi. 

-5 Haziran günü saat 18:00 civarında Kocaeli’nin Gebze ilçesi Kirazpınar kırsal mahallesinde belediyeye ait bir geri dönüşüm tesisindeki malzemeler sabotaj yöntemiyle ateşe verildi. Yangında tesis ve malzeme bölümü tamamen küle döndü. HBDH birimleri güvenli bir şekilde alanına çekildi.

-29 Mayıs günü saat 10:00 civarında Bursa Osmangazi Geçit semtinde faşistlere ait bir inşaat malzemeleri satım deposu ateşe verildi. Depo tamamen kül oldu.

Açıklamada, “İrade gaspına karşı gerçekleşen uyarı ve intikam eylemlerinin sonucunda faşist rejim ve işbirlikçileri bir kez daha milyonlarca lira zarara uğratılmış ve en güvende hissettikleri yer de milislerimizin hedefi olmuştur” denildi.