HDP’den Filistinli Halide Cerrar’a destek

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Filistin Yasama Konseyi üyesi Halide Cerrar için özgürlük kampanyasına imza verdi.

9 milletvekili tutuklu bulunan HDP, Filistin Yasama Konseyi üyesi Halide Cerrar için özgürlük kampanyasına destek verdi.

Filistin Yasama Konseyi üyesi, insan hakları savunucusu Halide Cerrar’ın evi 2 Temmuz 2017’de sabaha karşı basıldı. Cerrar’ın, herhangi bir suçlama ya da yargılama olmaksızın “idari tutukluluğuna” karar verildi. Bu tutukluluk hali, sınırsız bir şekilde uzatılabiliyor.

İsrail’in Halide Cerrar’ın idari tutukluluğunu tekrar uzatma girişimini kınayan HDP’nin de aralarında bulunduğu 200 örgüt, ortak bir metin yayınladı.

Metinde şu ifadeler kullanıldı: “Halide Cerrar’ın derhal serbest bırakılması, idari tutuklama politikası ve uygulamasının son bulması, İsrail hapishanelerindeki Filistinli siyasi tutsakların özgür kalması talepleri için bir araya geliyoruz. Protestolar, eylemler, İsrail’e karşı boykot, yatırımların geri çekilmesi ve yaptırımların yükseltilmesiyle; adalet için Halide’nin direniş ruhuyla mücadele etmeye söz veriyoruz.”

CERRAR KİMDİR?

Filistin Yasama Konseyi’nde Ebu Ali Mustafa Bloku'nu temsil eden Filistinli siyasi lider Cerrar, aynı zamanda Addameer Tutuklulara Destek ve İnsan Hakları Birliği yönetim kurulu üyesi ve Filistin Yasama Konseyi’nin Tutuklular Komitesi başkanıdır. Filistin kadın hareketinin aktif üyelerinden olan Cerrar, İsrail yetkililerinin savaş suçları nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde hesap vermeleri mücadelesinde yer almaktadır. Cerrar, Gazze’ye saldırılardan topraklara el konulmasına ve yerleşimlerin inşasına, toplu tutuklamalar ve hapislere kadar Filistin halkına karşı süren İsrail suçlarına ilişkin şikâyet ve dosyaları uluslararası mahkemeye götürmekle görevli Filistin komisyonunun da üyesidir.