HDP'ye baskı ve saldırılar sürüyor

Van, Erdoğan'ın mitingi öncesi ablukaya alınırken, Osmaniye, Ağrı ve Erzurum'da da HDP'ye baskı ve saldırılara yenileri eklendi.

Seçim mitingi için bugün Van’a gelecek olan Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için kentte adeta sıkıyönetim ilan edildi. Kent girişi polis ve zırhlı araçlarla ablukaya alınırken, Maraş, Cumhuriyet ve mitingin yapılacağı Beşyol Meydanı’na giden tüm yollar da zırhlı araçlarla kapatıldı. Yine belediye ve Devlet Su İşleri'ne ait kamyonlara kum doldurularak ara sokaklar kapatıldı.

Ayrıca Erdoğan mitingi için kentteki HDP bayraklarının sökülmesi dikkat çekti. Özellikle miting için Beşyol Meydanı’na çıkan tüm ara ve ana yollar kapatıldı.

Kent üzerinde helikopterler hareketliliği de yaşanıyor.

OSMANİYE

Osmaniye'nin Karaboyun Mahallesi'nde bulunan HDP seçim bürosuna sabaha karşı silahlı saldırı düzenlendi. 11 merminin isabet ettiği binada maddi hasar meydana geldi.

HDP Osmaniye İl Örgütü, saldırıya uğrayan seçim bürosu önünde basın açıklaması yaparak, "En güzel cevabı 24 Haziran'da sandıkta verelim" dedi.

AĞRI

HDP Ağrı İl Örgütü’nün Patnos ilçesinde dün düzenlediği mitingde sahneye çıkan Sanatçı Koma Rosîda’nın solisti Jiyan ve sunucu Ali Ümran Daşkaya gözaltına alındı.

Grubun solisti Jiyan’ın gözaltına alınma gerekçesi olarak sahnede söylediği şarkıda “Kürdistan” sözünün geçmesi gösterildi.

Sunucu Ali Ümran Daşkaya’nın da "Demokrasi şehitleri" dediği için gözaltına alındığı ve gözaltında darp edildiği belirtildi.

ERZURUM

HDP'nin dün gece Erzurum'un Palandöken ilçesinde astırdığı aday tanıtım billboardlarının tamamı sabah söktürülerek çöpe atıldı. Konuya ilişkin bilgi veren HDP Erzurum Milletvekili Adayı Mehmet Kasım Fırat, Erzurum'da her gün yeni bir baskıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.