Hrant Dink Davası: 10 devlet görevlisine müebbet hapis istemi

Hrant Dink'in katledilmesine dair devlet görevlileri hakkında açılan davada, 10 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Ermeni Gazeteci Hrant Dink'in katledilmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davanın duruşması görüldü. Yargıtay'ın 15 sanık yönünde kısmen bozma kararı verdiği davanın duruşması 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu sanıklar Veysel Şahin, Okan Şimşek ve Gazi Günay, duruşmada bulunurken,  bazı sanıklar Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Cumhuriyet Savcısı, Veysel Şahin, Osman Gülbel, Onur Karakaya, Okan Şimşek, Mehmet Ayhan, Hasan Durmuşoğlu, Gazi Günay, Ali Öz hakkında ''tasarlayarak kasten öldürme'' ve ''anayasayı ihlal'' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti.

 Savcı, Muharrem Demirkale hakkında ise ''tasarlayarak kasten öldürme'' suçundan, Bekir Yokuş hakkında, ''tasarlayarak kasten öldürmeye yardım'' ve ''anayasayı ihlal'' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 22,5 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istedi. Yavuz Karakaya hakkında da ''tasarlayarak kasten öldürmeye yardım'' suçundan 22,5 yıldan 30 yıla kadar hapis istendi.
Savcı, sanıklar Volkan Şahin, Şükrü Yıldız, Mehmet Ali Özkılınç hakkında beraat istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerine ve adli kontrol tedbiri uygulanan sanıkların tedbirlerine devam kararı verdi, duruşmayı 16 ve 17 Temmuz'a erteledi.