GÖRÜNTÜLÜ

Hukukçular Kobanê Davası kararlarını protesto etti

Hukuk örgütleri, Kobanê Davası kararlarını protesto etti, "Bu cezaları tanımıyoruz ve karanlığa karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Adalet İçin Hukukçular, Demokrasi İçin Hukukçular, Katılımcı Hukukçular, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar ile Toplum ve Hukuk Araştırmalar Vakfı (TOHAV) Kobanê Davası'nda verilen kararı protesto etmek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Eyleme çok sayıda avukat ve kurum temsilcisi de katıldı. Açıklama öncesi sık sık, "Kobanê düşmedi, düşmeyecek", "Bijî berxwedana Kobanê", “Bijî berxwedana zindanan” ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

'DÜŞMAN HUKUKU, İMHA POLİTİKASI...'

ÖHD İstanbul Şube Yöneticisi Ruken Kalın, Kobanê Davası sürecinde birçok hukuksuzluğun meydana geldiğini belirterek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) siyasetçilerin eşitlik, özgürlük, emek ve barış odaklı bir siyaset yürüttüklerini söyledi. Mütalaanın hakikatten kopuk olduğunun altının çizen Ruken Kalın, “AKP-MHP iktidarı tarafından Kürt halkının meşru ve demokratik taleplerini bastırmak için ısmarlama bir şekilde açtırılan  ‘Kobanê Kumpas Davası’nda verilen cezalar elbette ki siyasi bir kararın sonucudur. İktidarın bu davayla oluşturmak istediği tekçi rejimin temelini atmaya çalışmaktadır. Cumhuriyet’in ilk yüzyılında ‘Şark İstiklal Mahkemeleri’nde yapılan düzmece yargılamalarla Kürt halkına dayatılan inkar ve imha politikası, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında da ‘Kobanê Kumpas Davası’ ile devam ettirilmeye çalışılmaktadır” diye konuştu.

Ruken Kalın, “IŞİD barbarlığı ve karanlığına karşı özgürlük ve aydınlığı savunmaya devam edeceğimizi, düşman ceza hukuku anlayışıyla şekillenen ‘Kobanê Kumpas Davası’nda sayısız hukuksuzluğun yaşandığı düzmece yargılama süreciyle verilen cezaları tanımadığımızı ve imha politikalarını kabul etmediğimizi ve bu karanlığa karşı mücadele edeceğimizi haykırıyoruz” dedi.