GÖRÜNTÜLÜ

Hümeyra Armut: Bütün halkımızı alanlara bekliyoruz

DEM Parti Colemêrg İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, belediyenin gasp edilmesine tepki göstererek, "Kayyum atamalarının devam etmemesi için ciddi bir dayanışmaya ihtiyacımız var. Bütün halkımızı alanlara bekliyoruz" dedi.

KAYYUMA KARŞI DİRENİŞ ÇAĞRISI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın, Türk İçişleri Bakanlığı tarafından görevinin gasp edilmesi ve belediyeye kayyum atanmasına tepkiler sürüyor.


ANF’ye konuşan DEM Parti Colemêrg İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, "Bunu seçim sürecinde de gördük. Buradaki seçimi kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bütün asker, polis seçmenini taşıdılar. Her şeye rağmen bu halk iradesine sahip çıktı. Tekrardan Colemêrg üzerinden bir kayyum atanması gerçekleşti. Seçim sürecinde AKP iktidarının Colemêrg üzerinde farklı bir stratejisi vardı. Seçim sürecinde sürekli halka baskı yapan bir anlayış vardı. Seçimi kaybetmeyi hazmedemeyen AKP iktidarı bugün kayyum pratiğini ortaya koydu" dedi.
Hümeyra Armut, "Tekrardan bir kayyum zemini oluşturulmaya çalışılıyor. Tek amaçları Colemêrg'de halkın iradesinin hiçe saymak. Seçimde başaramadıklarını kayyumla yapmaya çalışıyorlar. Bugün atılan kayyum Colemêrg'e atılan kayyum değildir, Kürt iradesine, demokrasiden yana olana herkese atanan bir kayyumdur. Herkesin bunu çok net görmesi lazım" şeklinde konuştu.

'DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR '

Kürt halkının iradesini, kültürünü ve dilini tanımama politikasının kayyumlarla hayata geçirilmek istendiğine dikkat çeken Hümeyra Armut, "Kayyum atamalarının devam etmemesi için ciddi bir dayanışmaya ihtiyacımız var. Colemêrg halkının yalnız bırakılması yeni bir savaş pratiğinin devamı demektir. Demokrasi ve barış için mücadele eden partimizin korunması lazım. Bugün burada eylemlerimiz devam edecek. DEM Parti Eş Genel Başkanımız ve onunla birlikte CHP ve sol-sosyalist kesimlerden oluşan güçlü bir heyet burada olacak. Mücadelemiz devam edecek. Halkımız sessiz kalmamalı, alanlarda olmalıdır. Bu hukuksuzluğa karşı net bir duruş sergilemek gerekiyor " ifadelerine yer verdi.