YENİLENDİ

Irkçı saldırılara karşı Nürnberg’ ve Freiburg'da protesto

Belçika’da Kürtlere yönelik gerçekleştirilen saldırı, Nürnberg ve Freiburg'da protesto edilirken, Avrupa devletleri, “Kürtlere yönelik her saldırı, sizlerin sessizliğinizden alınan cesaret ile yapılmaktadır” ifadeleriyle kınandı.

BELÇİKA'DAKİ IRKI SALDIRI

Belçika‘nın Heusden-Zolder kasabasında Newroz kutlaması dönüşü Kurdistanlılara yönelik Türk faşistlerinin saldırılarını protesto etmek amacıyla Almanya’nın Nürnberg ve Freiburg kentlerinde mitingler gerçekleştirildi.

NÜRNBERG

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (DKTM) organizesiyle yapılan protesto eyleminde DKTM temsilcisi bir konuşma yaptı. Temsilci, “Bu saldırı faşist Erdoğan’ın talimatıyla  yapılmıştır. Avrupa’nın Kürtlere yönelik ikiyüzlü politikalarından cesaret alan faşist Erdoğan, Kürt halkının serhildana kalkışını kabullenmeyip böyle saldırılar organize edilmiştir. Bu ve benzeri saldırılar ilk değil ve son da olmayacaktır” diye konuştu. Temsilci, Avrupa devletlerinin bu faşist saldırılar karşısında sessiz kalmasının en çok onlara zarar vereceğini de sözlerine ekledi.

Eylemde Demokratik Birlik Partisi PYD Temsilcisi de bir konuşma yaparak şunları dile getirdi: “Kürt halkı demokratik haklarını kullanarak özgürlüğünü haykırmaktadır. Önderliğin özgürlüğü için sokakları bırakmayan halkımızın Newroz’da gösterdiği direnişe tahammül edemeyen faşist Türk devleti, faşistleri sokaklara salarak Kürtlere saldırmaktadır. Ama ne yazık ki Avrupa ülkeleri bu saldırıları görmemektedir. 2013 ile 2022’de Türk devleti tarafından Paris’te gerçekleştiren bu katliamlara karşı sessiz kalan Avrupa ülkeleri şunu bilmelidir. Bu yaklaşımınızla daha çok Parisler yaşatacaksınız. Kürtlere olan ve olacak her saldırı, sizlerin sessizliğinizden alınan cesaret ile yapılmaktadır.”

FREIBURG

Belçika’daki Türk devlet güdümlü ırkçı çetelerin Kürtlere saldırısının protesto edildiği merkezlerden biri de Almanya’nın Freiburg kentiydi.

Türk devlet faşizminin teşhir edildiği bildiriler okuyup, dağıtan onlarca Kurdistanlı, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Katil Erdoğan, “Faşist AKP-MHP” sloganları attı.