Jinên Tolhildêr İnisiyatifi, kayyum gaspına eylemlerle yanıt verdi

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi, Colemêrg’deki kayyum gaspına karşı Mûş’ta polis lojmanlarını, havai fişekler ve ses bombaları ile hedef aldıklarını bildirdi. Wan ve Gever’de de eylemler yapıldığı belirtildi.

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi yaptığı açıklamada “Kürt iradesine yönelik kayyum atamalarına karşı protestolar devam ediyor. Mûş'ta polis lojmanları, havai fişekler ve ses bombaları ile hedef alınmıştır” denildi. 

KADINLARA ÇAĞRI

İşgalci güçlerin işbirlikçilerine yönelik eylemleri sürdüreceklerini vurgulayan İnisiyatif şöyle devam etti: “Başta birimlerimizdeki kadın arkadaşlar olmak üzere, tüm Kürt kadınları ve mücadeleye gönül vermiş tüm kadınlara çağrımızdır: Sömürgeci, ataerkil zihniyetli faşist AKP-MHP iktidarı, kayyum politikalarıyla Hakkari'de halkın ve kadınların kazanımlarına karşı DAİŞvari bir işgal saldırısı gerçekleştirmiştir. Tüm Kürt kadınlarını ve mücadeleye gönül vermiş kadınları, Kobanê ruhuyla bu zihniyete karşı alanlarda ve sokaklarda mücadele etmeye çağırıyoruz.”

GEVER VE WAN’DA EŞ ZAMANLI EYLEMLER

İnisiyatif ayrıca siyasi darbeye karşı, Gever ve wan’da sokaklara çıkarak “faşist işgalci polislere karşı eylemler” gerçekleştirdiklerini belirtti. Açıklamada şunlar ifade edildi: “3 Mayıs gecesi Van’ın Xaçort, Altıntepe ve Yeni Mahalle’de akşam saatlerinde eş zamanlı barikatlar kurulmuş ve işgalci polislerin saldırıları sonucu çatışmalar sabah saatlerine kadar sürmüştür.

Gever'in Eski Kışla, Orman Mahallesi, Esentepe ve Cumhuriyet (Zagros) mahallelerinde eş zamanlı yol kapatma ve ateş yakma eylemleri yapılmıştır. Bu eylemlerimize işgalci polislerin abluka ve saldırıları başlamıştır. Timlerimiz, EYP, molotof ve ferdi silahlarla sert bir şekilde karşılık vermiştir. Şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürmüş ve işgalci polisler ağır darbe alarak geri çekilmek zorunda kalmıştır. Eylemlerimiz her gün daha da büyüyerek devam edecektir.”

GENÇLİĞE ÇAĞRI

Açıklama gençliğe yapılan bir çağrı ile son buldu:

“Siyasi darbe ve AKP-MHP faşizmine karşı kesinlikle evde oturulmamalı, herkes elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Gün, sokakları işgalcilere cehenneme çevirme günüdür. Tüm gençliği sokaklara davet ediyoruz, sokakları bırakmıyoruz; her mahalle, her sokak işgalcilere karşı barikatlarla kapatılmalıdır.”