Kartal: Halkımız saldırıları püskürtecek güce sahip!

Demokratik Kürt Toplum Merkezi, İsveç'in Borlänge ilinde Türkiye ve Rojava'daki son gelişmelerin ele alındığı bir halk toplantısı düzenledi.

Toplantıda bir konuşma yapan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, son dönemde tehdit ve saldırılarını yoğunlaştıran Türk devletinin amacının Kürtlerin statü kazanmalarını engellemek, Kürtleri sindirmek ve korkutmak olduğunu söyledi.

Türk devletinin güçlü bir direnişle karşılaştığı ve ağır kayıplar verdiğini hatırlatan Kartal, Erdoğan'ın savaşı tırmandırmasının ekonomik krizi derinleştirdiğini ve AKP'nin gidiş sürecini hızlandırdığını kaydetti.

Kartal, Türk devletinin tüm baskı ve saldırılarına rağmen Kürt Halkının boğun eğmeyi reddederek direnişini sürdürdüğünü belirttikten sonra “Halkımız bu saldırıları püskürtecek tecrübe ve güce sahiptir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride de değinen Kartal, İşkenceyi Önleme Komitesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türk devletinin uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesine suskun kalmalarını eleştirdi.

Kartal, Kürt halkı ve dostlarının ABD'nin 3 PKK yöneticisini hedef göstermesine ve Öcalan'a yönelik tecride karşı sessiz kalmayacağını sözlerine ekledi.