Kayıtlar #12MayısaKadar

Seçimler için 12 Mayıs'a kadar kayıt yaptırılması için sosyal medya aracılığıyla çağrıda bulunuldu.

Twitter'da 24 Haziran'daki baskın seçime ilişkin çeşitli kampanyalar sürüyor. Sosyal payaşım sitesinde '#12MayısaKadar' etiketiyle seçmenlere kayıtlarını yapmaları için çağrı ve hatırlatmada bulunuluyor.

Seçmen kayıt listelerinin 12 Mayıs'a kadar askıda olduğunun hatırlatıldığı mesajlarda, HDP de oy kullanacağı şehirde olmayan öğrenci ve mevsimlik işçilerinin il-ilçe örgütlerine başvurmasını istedi.

NE YAPILMALI?

Kampanyaya ilişkin hazırlanan kısa videolarda ise şu bilgiler yer alıyor:

"Seçmen kaydınızı YSK'nin sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Seçmen kaydı yaptırmak veya kaydınızı taşımak için: Herhangi bir nüfus müdürlüğüne giderek, misafir olarak kalacağınız kişinin (aileniz, arkadaşınız vs.) TC kimlik numarasını beyan etmelisiniz.

Misafir olarak gideceğiniz kişi de bulunduğu yerdeki nüfus müdürlüğüne giderek sizin beyanınızı doğrulayan imza atmalıdır."

Kampanyaya ilişkin yazılan şu tweetler ön plana çıktı:

Seçmen kaydınız yoksa, #12MayısaKadar Nüfus Müdürlükleri’nden kaydınızı yaptırın, AKP’yi sandığa gömme fırsatını kaçırmayın.

Hep birlikte zafer halaylarına durmak için #12MayısaKadar seçmen kaydınızı yaptırın.

AKP’nin zulmünden kurtulmaya sayılı gün kaldı, sayılı gün çabuk geçer. #12MayısaKadar seçmen kaydınızı yaptırın, 24 Haziran’da hep birlikte kazanalım.

Komşunuza da hatırlatmayı unutmayın. #12MayısaKadar seçmen kaydınızı yaptırın.

Seçim güvenliği için hepimizin kaydını kontrol etmesi önemli. Unutma, seçmen listeleri #12MayısaKadar askıda!

“Bu böyle gitmez” diyenler, haydi seçmen kaydımızı yaptırmaya, geleceğimize sahip çıkmaya! #12MayısaKadar

24 Haziran'da oyumuza da sandığımıza da sahip çıkacağız. Bunun için şimdiden iş başına! #12MayısaKadar

Geleceğimize sahip çıkmak için, şimdi seçmen kaydımızı kontrol etme, kaydımız yoksa Nüfus Müdürlükleri’ne başvurma zamanı. #12MayısaKadar

Yaşadığın şehir talan mı edildi, zorunlu göçe mi maruz kaldın. Şimdi bu zulmü yaratanlardan kurtulma zamanı. #12MayısaKadar seçmen kaydını yaptır, hep birlikte kazanalım.

Seçmen kayıt listeleri #12MayısaKadar askıda. Oy kullanacağı şehirde olmayan öğrenci arkadaşlar, mevsimlik işçiler, il ve ilçe örgütlerimize başvurun 24 Haziran'da birlikte kazanalım.