Kayyumun yönettiği belediye iflas etti, belediye binası hacizlik oldu

Kayyum tarafından yönetilen Wan Büyükşehir Belediyesinin ana hizmet binasına 15 aydır bir firmaya borcunu ödeyemediği gerekçesiyle haciz konulduğu ortaya çıktı. Hacizin kaldırılması için belediyenin mahkemeye yaptığı başvuru ise reddedildi.

Uzun yıllardır kayyum tarafından yönetilen ve borç batağına saplanan Wan Büyükşehir Belediyesi borçlarını ödeyemediği için yaptırımlara maruz kalıyor.  Borçlarını ödeyemeyen Wan Büyükşehir Belediyesinin ana hizmet binası da hacizlik oldu. İsmi gizli tutulan bir firmaya yüklü miktarda borcunu ödeyemeyen belediyenin ana binasına İcra Mahkemesi tarafından haciz konuldu.15 ay önce konulan haciz sürüyor.

BORCUNU ÖDEYEMEZSE BELEDİYE BİNASINI TAHLİYE EDECEK

Kayyum belediyesi, hacizin belediye binasından kaldırılıp, belediyeye ait Akköprü mahallesinde bulunan mezarlıklar müdürlüğüne konulmasını talep etti. Ancak Firma bu karara itiraz edince mahkeme talebi reddetti. Kayyum belediyesi borcunu ödeyemediği halde belediye binasını tahliye etmek zorunda kalacak ya da borcuna eş değer bir başka mal varlığını öne sürerek hacizden kurtulacak. Yasa gereği belediyelerin borçlu olduğu firmalar belediyeye ait araç, iş makinası, arazi ve binalarına haciz koyabiliyor. Firma yetkilileri belediye binasını her an satışa çıkarabilir.

BÜTÇE BİTTİĞİ İÇİN İHALE YAPAMIYORLAR

Yıllardır borçlanan ve borçlarını ödeyemediği için borç batağına saplanan kayyum belediyesinin bütçesi de tükendiği için ihaleye çıkamıyor. Belediyeler yapmak istedikleri ihaleleri ancak İller Bankasının onayı ve verdiği kredi ile yapabiliyor. Alınan bilgilere göre Wan Büyükşehir Belediyesinin 4 milyar TL gibi bir borcu bulunuyor.