KCDK, Abdullah Öcalan’ın Kitapları etkinliğine katılmaya çağırdı

KCDK bir açıklama yayınlayarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerini kitlelere taşırmayı amaçlayan “10 Aralık Öcalan’ın Kitapları Günü” etkinliklerine katılmaya çağırdı.

KCDK açıklamasında Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin tüm dünyada gündemleştiği ifade edilerek, “Kadın özgürlükçü paradigmasıyla dünyada etki yaratan halklar önderi Abdullah Öcalan, zamanımızın en ilerici paradigmasını geliştiren düşünürü olarak dünya halkların ilgi odağı haline gelmiştir” denildi.

Abdullah Öcalan’ın kapitalist modernitenin ürettiği tüm çözümsüzlüklere karşı çözüm öneren zamanımızın bir filozofu olduğunun vurgulandığı açıklamada “Halklar önderi Abdullah Öcalan’ın ideolojik düşüncesi hep çözüm odaklıdır. Bu nedenle sadece öngörülü değil, aynı zamanda sorunların çözümünde kalıcı alternatif sunma yeteneğine sahiptir.

Bugün dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan halklar, ilerici insanlık, emekçiler, ezilenler ve en başta da kadınlar onun fikirlerinden istifade etmekte ve yaşadıkları toplumlara fayda sağlamaktadırlar. Demokratik Modernite fikri kapitalist moderniteye karşı tüm halklar için iyi bir alternatiftir” denildi.

KCDK bu bağlamda Avrupa, Latin Amerika, ABD ve Ortadoğu’da gerçekleştirilecek olan kitap günü etkinliklerine herkesi katılmaya çağırdı.

Kuruluş ayrıca 10 Aralık günü saat 14’te dijital medyada kürese bir hashtag kampanyası yürütüleceğini duyurdu.