KCDK-E: AP seçimlerinde Kürt halkının yanında olan adayları destekleyelim

KCDK-E, Avrupa’da yaşayan ve AP seçimlerinde oy kullanacak olan herkesi demokrasi ve insan haklarını savunan ve Kürt halkının yanında olan adayları destekleyemeye çağırdı.

AP SEÇİMLERİ

6-9 Haziran tarihleri arasında Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde Avrupa Parlamentosu seçimleri gerçekleştirilecek.  720 Avrupa Parlamentosu üyesinin seçileceği seçimler için 360 milyon Avrupalı seçmen sandık başına gidecek.

KCDK-E de seçimler öncesinde bir açıklama yayınlayarak Avrupa genelinde aşırı sağın yükseliğinin AP seçimlerini önemli kıldığını belirterek “Avrupa Parlamentosu'nda sayıları artacak olan aşırı sağcıların özellikle göç ve göçmen politikasında bir çok kazanılmış hakkı kısıtlayacakları gibi yeni uygulamalarla Avrupa’yı buhranlı bir sürece taşıyacakları tehlikesi kapıdadır” dedi.

AP seçimlerinin Kurdistanlıları direkt olarak ilgilendirdiğini belirten KCDK-E şunların altını çizdi: “Hem mücadelemize karşı sürdürülen kriminalizyon politikalarına karşı hem de Avrupa Parlamentosu’nun Önder Apo’ya karşı sürdürülen tecritin kırılması açısından önemli bir rol oynuyor olması bu konuda tutum almamızı gerektiriyor.

Avrupa Konseyi ve CPT’nin Önder Apo üzerinde sürdürülen tecrite karşı rolünü oynamaması ve hatta sessizlikleriyle bu tecritin devam etmesini sağlayan bir zemine hizmet etmeleri bir gerçekliliktir.

Yine tecrite karşı söyleyecek sözümüzü ve demokratik tepkimizi kamuoyuna duyurma açısından da bu Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Kürt halkının haklı ve meşru mücadelesinin yanında yeralan adayları desteklememizi önemli kılmaktadır.

KCDK-E olarak Avrupa Parlamentosu seçimlerinin Kürt halkının verdiği mücadelenin kamuoyu nezdinde de gündemleştirilmesi açısından Kürt dostu demokrat adayları desteklemeye çağırıyoruz. Bu vesileyle halkımızı bulunduğu her yerde sandıklara giderek oyunu kullanmaya çağırıyoruz.”