KCDK-E Cenevre yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı

KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için İsviçre’nin Cenevre şehrindeki nöbet eyleminin üçüncü yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilecek merkezi yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sona ermesi için İsviçre’nin Cenevre şehrinde başlatılan eylemin üçüncü yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen eyleme katılım çağrısında bulundu. 

KCDK-E’nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: 

“Türk devletinin ağır tecrit ve izolasyonu altında tutulan Önder Apo için Kurdistan, Türkiye, 
Ortadoğu ve dünyanın birçok merkezinde kitlesel protesto eylemleri ve gösteriler gerçekleşti. Dünya çapında onlarca merkezde uluslararası kurumlara, Avrupa Konseyi, BM ve CPT gi kuruluşlara başvurular yapıldı. 

Önder Apo’nun İmralı adasındaki esareti 2022 yılında 24. yılını doldurdu. 24 yıldır Kürt halkı ve dostları onun fiziki ögürlüğü için direnişlerini sürdürmektedirler. Büyüyen bu direniş küreselleşerek 10 Ekimde dostlar öncülüğünde uluslararası bir evreye geçiş yaptı. AKP-MHP faşist Türk rejimi uluslararası komplocu güçlerin desteğiyle tecridi sürdürmektedir. İmralı tecrit ve işkence rejimi uluslararası hiçbir yasa ve kural tanımamaktadır.  

Soykırımcı Türk devletine karşı sürdürülen mücadele de Kürt halkının üzerinde devam eden mutlak tecridin sona ermesi ve özgürlüğün sağlanması için İsviçre’nin Cenevre kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından “Dem dema azadîye ye” şiarı ile Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde 25 Ocak 2021’de başlatılan ve halen sürdürülen oturma eylemi, her çarşamba günü kararlılıkla devam etmektedir. 


BM ofisinin önünde süren oturma eylemi kararlı bir duruşla sürmekle birlikte ciddi bir kamuoyu yaratmış bulunmaktadır. Eylemciler "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' hamlesi çerçevesinde de mesajlarını kamuoyuna duyurmaya devam edeceklerini her vesileyle ifade ettiler. 
Cenevre oturma eyleminin 4'üncü yılına girmesi sebebiyle 13 Aralık'ta merkezi yürüyüş gerçekleştirilecektir.  

KCDK-E olarak 4. yılına giren bu kararlı oturma eylemini selamlıyoruz. Bu vesileyle 13 Aralıkta gerçekleştirilecek merkezi eylem için başta İsviçre olmak üzer, yakın ülkelerden Kurdistanlıları ve dostlarını seferber olmaya çağırıyoruz.”