KCDK-E: Mayıs şehitleri direniş çizgisidir

Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde Mayıs ayında şehit düşen öncü şehitleri anan KCDK-E, “Mayıs ayı şehitleri faşizme ve soykırıma karşı özgürlük yolumuzu aydınlatan direniş çizgisidir” dedi.

MAYIS ŞEHİTLERİ

KCDK-E açıklamasında Mayıs ayının soykırıma, faşizme ve ihanetçi çizgiye karşı özgür ve onurlu yaşamı temsil ettiği ifade edilerek  “Haki Karer, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan, Şîrîn Elemhûlî, Ferzad Kemanger, Hozan Mizgîn, Ulaş Bayraktaroğlu, Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi’nde, 17 Mayıs 1982 yılında bedenlerini ateşe vererek, tarihe “Dörtler” olarak geçen Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi ve daha ismini sayamadığımız Mayıs ayı şehitleri bugün milyonlara malolmuş mücadelenin tarihsel öncüleridir. ” denildi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Mayıs ayı şehitleri özgür insan ve faşizme karşı hürriyet mücadelesinin büyütülmesinde büyük bir rol oynamışlardır. Ve ardıları bu geleneğe, bu mücadeleye sahip çıkarak bayraği daha yukarıya çekmişlerdir.

KCDK-E  olarak tüm Mayıs ayı şehitlerini devrimci ruhla bir kez daha anıyor, özgür ve onurlu bir yaşamın yaşamın yol göstericisi olan şehitlere bağlılığımızı mücadeleyi daha da yükselterek sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz.

Şehitler onurlu ve özgür bir yaşam için yürüttüğümüz mücadelede hep yaşayacaktır. Faşizmi karşı yürüttüğümüz mücadeleyi Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlama kararlılığı ile zafere ulaştıracağız."