KCK Noel Bayramı’nı kutladı

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi: “Mücadele tarihi boyunca halkların ve inançların kardeşliğini ilke kabul etmiş Özgürlük Hareketi olarak Kurdistanlı Hristiyanlar şahsında tüm Hristiyan aleminin Noel Bayramı’nı kutluyoruz.”

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Noel Bayramı’ndan birkaç gün sonra dünyamız yeni bir miladi yıla da girecektir. Gün vesilesiyle başta Kurdistanlılar olmak üzere tüm insanlığın yeni yılı kutlu olsun diyor, 2024 yılını temel insanlık sorunlarının çözüldüğü, Ortadoğu coğrafyasında ve dünyanın her yerinde yaşanan savaş ve çatışmaların son bulduğu, insanlığın barış, huzur ve sağlık içinde demokratik ve özgür yaşama kavuştuğu bir yıl olmasını temenni ediyoruz.

Hristiyanlığın doğup insanlığa yayıldığı Ortadoğu miladi 2024 yılına yoğun bir savaş, tecrit, işkence, soykırımlara vardırılan saldırılarla girmektedir. Bu saldırılarla Kürt ve Arap toplumları başta olmak üzere Ortadoğu toplumlarının büyük zarar gördüğü, halklar arasında birlik ve beraberliğin, güven, saygı, sevgi, halkların kardeşliğinin zarar gördüğü, darbe yediği bir gerçekliktir. Böyle bir ortamda Bayram kutlamayı, toplumsal kutsalları hatırlamayı insanlığın yaşadığı sorunların çözümüne vesile ederek anlamlı kılabileceğimize inanıyoruz. Temennimiz bu yılki Noel Bayramının tüm bu savaşların son bulduğu, tecridin kaldırıldığı, halklar arasında barışın kardeşliğin hakim olduğu, toplumların sağlık, huzur, bolluk ve berekete kavuşmasına vesile olmasıdır.

Kürt Özgürlük Hareketi olarak Ortadoğu toplumlarının ve Dünya insanlığının yaşadığı sorunların, kriz ve kaosun ahlaki, politik bilinç ve örgütlülüğe dayalı mücadeleyle aşılacağına inanıyoruz. Halkların, İnanç topluluklarının, kadınların, gençlerin yürütecekleri demokrasi ve özgürlük mücadelesinin Ortadoğu ve Dünya toplumlarının kriz ve kaostan çıkışın tek ve yegane yolu olduğunu biliyoruz. Bu inanç ve bilinçle tüm demokrasi güçlerini, insanlık değerlerinden yana olan bütün toplumsal kesimleri bu yılki Noel Bayramını ve yeni miladi yılı insanlığın gelecek yıllarını özgürlük ve demokrasi değerlerini elde etme mücadelesinin büyütüleceği bir yıl olması için mücadele etmeye çağırıyoruz. 

Dini bayramların tüm dinlerin ortak vurgusu olan sevgi, saygı, barış ve kardeşlik gibi insani ve toplumsal değerlere çağrı olduğunu hatırlatarak içinden geçmekte olduğumuz süreçte bu toplumsal ve insani değerlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtmek istiyoruz. Bu anlamıyla dünya insanlığını 2024 yılında Kurdistan, Ortadoğu ve Dünyanın her yerinde sömürgeci, soykırımcı, faşist zihniyetli devletlere ve hükümetlere karşı ortak mücadele cephesinde örgütlü mücadeleye daha güçlü katılmaya çağırıyoruz. Yeni yılda Ortadoğu ve Dünya halkları olarak birbirimizle her zamandan daha fazla destek ve dayanışma içinde olmak gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Bu yılki Noel Bayramının Ortadoğu halklarının ve Kurdistani halklarımızın demokratik ulus çizgisinde yürüttükleri mücadelelerini daha da yükseltecekleri, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını daha da güçlendirecekleri bir yıla vesile olmasını diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurdistanlı Ermeni, Asuri, Süryani Keldani halklarımız olmak üzere tüm Hristiyan aleminin Noel Bayramını bir kez daha kutluyor herkese sevgi, barış, kardeşlik içinde geçirecekleri bir yıl olmasını diliyoruz.”