KCK: Roboskî’nin hesabını sormak için daha fazla mücadele

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Roboskî katliamının yıl dönümü vesilesiyle yayınladığı açıklamada katliamların hesabının sorulmasını için herkesi daha fazla mücadeleye çağırdı.

Eşbaşkanlık açıklamasında, halkları katleden devletten adalet beklenemeyeceği ifade edilirken “Kürt halkı mutlaka özgürlüğünü gerçekleştirecek ve bütün katliamların hesabını soracaktır” denildi.

KCK’nin açıklaması şu şekilde: Soykırımcı sömürgeci Türk devleti 28 Aralık 2011 tarihinde Bakur ve Başurê Kürdistan sınır hattında geçimlerini sağlamaya çalışan çoğu çocuk yaşta 34 Kürt'ü saldırı uçaklarıyla bombalayarak hunharca katletmiştir. Roboskî köylülerinin katledildiği bu katliam "Roboskî Katliamı" adıyla Kürtlere yönelik gerçekleştirilen sayısız katliamlardan biri olarak tarihe geçmiştir. Bu alçakça katliamı bir kez daha büyük bir öfke ve şiddetle kınıyor, katliamda yaşamını yitirenler şahsında bütün devrim ve demokrasi şehitlerini büyük bir saygı ve minnetle anıyor, şehitlere verdiğimiz sözü bir kez daha yineliyoruz.

Roboskî Katliamı üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen diğer bütün katliamlarda olduğu gibi Roboskî katliamının da üstü örtülmüştür. Katliamı gerçekleştirenlerden hesap sorulmadığı gibi, katliam yanlış bulunmamış ve savunulmuştur. Bilindiği gibi bizzat katliamın emrini veren faşist şef Tayyip Erdoğan katliamı açıkça savunmuş ve katliamı gerçekleştirenleri kutlamıştır. Tayyip Erdoğan katliamı ve katliamcıları sahiplenmekle hem katliamdaki rolünü hem de Türk devletinin Kürtlere olan yaklaşımını ortaya koymuştur. Roboskî katliamı Kürtlere yönelik gerçekleştirilen sayısız katliamlardan biridir ve bunların hiçbiri kerhen olmamıştır. Bütün katliamlar Türk devletinin Kürt soykırımı planı çerçevesinde olmuştur. Roboskî Katliamı da böyle olmuştur. Bugün de Türk devletinin katliamcı politikası ve gerçeği devam etmektedir.

Roboskî Katliamının 13. yıldönümü vesilesiyle şu gerçeği bir kez daha belirtmek istiyoruz; başta Kürt halkı olmak üzere halkları katleden devletten adalet beklenemez. Adaleti getirecek olan, tarihsel hesaplaşmayı sağlayacak olan halkların mücadelesidir. Kürt halkı da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelesini daha da büyüterek ve özgürlüğünü gerçekleştirerek soykırımcı sömürgecilikten ve katliamcılardan hesap sormaya devam edecektir. Kürt halkı mutlaka özgürlüğünü gerçekleştirecek ve bütün katliamların hesabını soracaktır. Buna söz vermiş bir hareket ve halkız. Özgürlük mücadelemizi daha da büyüterek bu sözümüzü gerçekleştirmeliyiz. Bu temelde Roboskî Katliamının ve bütün katliamların hesabını sormak için herkesi daha fazla mücadele etmeye, mücadelelerini büyütmeye çağırıyoruz.”