KESK heyeti: Colemêrg’de halka zorbalık yapılmıştır

Belediyenin gasp edilmesine karşı Colemêrg'e gelen KESK heyeti, "İnsani, ahlaki bir yanı yoktur ve zorbalıktır. Hakkari halkının iradesi bir zorbalıkla karşı karşıya kalmıştır" dedi.

KESK HEYETİ COLEMÊRG'DE

Halkın iradesinin gasp edilmesini protesto etmek için kente gelen KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz ve MYK üyeleri, halkın iradesine saygı duyulmasını istedi. Sloganlarla valilik önüne yürüyen çok sayıda kişi burada açıklama yaptı.

'FAŞİZAN UYGULAMALARI KALICILAŞTIRDILAR'

Gaspçıları göndermenin imkansız olmadığını söyleyen Karagöz, şunları söyledi: “Biz yönümüzü adalete dönmek isterdik ama maalesef bu ülkede adalet yok. Biz, herkes için adalet talep ediyoruz. Adaletin olmadığı bir yerde belediyeyi alın başınıza çalın! Kayyum gider, direnenler kalır. AKP’nin talancı belediyecilik anlayışı 31 Mart’ta halkın sert duvarına çarptı. Şimdi Hakkari Belediyesi'ne kayyum atıyorlar. Biz asla bunu kabul etmeyeceğiz. Bu karardan mutlaka geri dönülmelidir. Belediye eşbaşkanının yaka-paça gözaltına alınması bu ülkede faşizan uygulamalarının kalıcılaştığının açık göstergesidir. Bu durumu protesto ediyoruz. Antidemokratik uygulamalarla kayyum atamak insani, ahlaki bir yanı yoktur ve zorbalıktır. Hakkari halkının iradesi bir zorbalıkla karşı karşıya kalmıştır. Mehmet Akış, bu halkın iradesidir ve ne olursa olsun öyle kalacaktır. Halk iradesine vurulan bu darbeden derhal vazgeçilmelidir."

DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık ise “Zora, zulme boyun eğmeyeceğiz. Bu topraklarda Kürt halkının iradesine saygı duyacaksınız” dedi.