KESK'lilere polis saldırısı!

Bakanlık yakınlarında açıklama yapmak isteyen KESK üyelerine polis saldırdı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin, Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) öncesi 4 ayrı koldan Ankara’ya başlattığı yürüyüş sona erdi. KESK’liler, 5’inci Dönem TİS görüşmelerinin başlayacağı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı binasının yakınlarında basın açıklaması yapmak istedi. Polis, açıklamaya izin vermeyerek, biber gazı ve copla saldırdı. KESK MYK Üyesi İlhan Yiğit, Haber Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu, SES Kadın Sekreteri Selma Atabey, Tarım Orkan-Sen Başkanı Hamit Kurt’un da bulunduğu çok sayıda KESK’li gözaltına alındı. Kamu emekçileri, sloganlar atarak, Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti.

GÜRBÜZ: BU MASANIN DA AYIBI

Polis saldırısı olduğu sıralarda KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, TİS görüşmelerinin yapılacağı bakanlıktaki salonda saldırıyı protesto etti. Gürbüz, “Şu anda dışarıda KESK üyelerine polis saldırıyor. Biz buraya taleplerimizi ifade etmek için geldik, üyelerimiz de böyle. Buna izin verilmiyor. Bu masanın da ayıbıdır. En demokratik haktır, müdahaleye engel olunmalıydı” dedi.

MEMUR SEN TAHRİK ETTİ

Hükümet yandaşı Memur Sen temsilcileri ise “Açıklama yapacaksınız dışarıda yapın, burası basın açıklaması yapılacak yer değil” diyerek provokasyon çıkarmak istedi. Salonda gerginlik başladı.