Kıbrıs’ta Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylem ve etkinlikler sürüyor

Abdullah Öcalan'a Özgürlük Kürt Sorununa Siyasi Çözüm hamlesine destek için Kıbrıs'ta çeşitli eylem ve etkinliklerle devam ediyor.

Kıbrıs'ta bulunan bir çok siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ile akademisyenler, milletvekilleri, gazeteci ve hukukçuların kampanya süreci boyunca yapmış oldukları açıklamalarla desteklerini belirtirken, Kıbrıs Kürt Halk Meclisi de hız kesmeden Abdullah Öcalan'a Özgürlük Kürt Sorununa Siyasi Çözüm hamlesi için çalışmalarına devam ediyor. 

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Kıbrıs Kürt Halk meclisinin eşbaşkanları Ergün Gül ile Gülistan Akşahin, “önderliğimizin fiziki özgürlüğü sağlanana dek çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek kampanya çalışmaları hakkında bilgi verdiler: "Kampanya süreci boyunca bir çok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra akademisyenler, milletvekilleri, gazeteciler vb. Kişilerle görüşerek Önder Apo üzerinde dünyada eşi benzeri görülmemiş bir tecrit ve işkencenin yaşandığının anlatıldığı ve bu tecride yönelik dosyaların verildiğini" verildiğini aktaran eşbaşkanlar çalışmalar hakkında şunları söyledi; "Dışa yönelik yapmış olduğumuz bu çalışmalarla birlikte her gün ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Gitmiş olduğumuz her eve Önder Öcalan'ın özgürlüğü ve onu şahsında bir halka nasıl soykırım saldırısının yapıldığını ifade ettik. Bu ziyaretlerin sonucunda Kıbrıs'ta geniş bir halk toplantısı yaparak İmralı sistemini ve faşist, işgalci devletin İmralı sistemi ile ne amaçladıklarını ortaya koyan değerlendirmeler yapıldı. Yapmış olduğumuz halk toplantılarında halkımızın da artık İmralı sistemine tahammülünün kalmadığını gördük. Yapmış oldukları değerlendirmelerle öfkelerini, tepkilerini dile getiren halkımız, Önder Öcalan'ın olmadığı bir yaşamı kabul etmeyeceklerini çok net bir şekilde ifade ettiler. Ayrıca bugün Nicosia'da yaklaşık 500 evin posta kutusuna Öcalan'a özgürlük Kürt sorununa Siyasi çözüm hamlesini ifade eden bildiriler bırakıldı. Bu çalışma başta Kıbrıs'ın Lefkoşa kentinde startını verdik ama Kıbrıs'ın her şehrinde, her sokağında ve her binasında kampanyayı anlatacağımız bu bildirileri götüreceğiz."

Son olarak eşbaşkanlar, hamle çalışmalarının bundan sonra da çeşitli konferanslar, paneller ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncesi, felsefesinin ve dünya halklarına özgürlük umudu olan ideolojisini anlatılacağı seminerlerle devam edeceğinin bilgisini verdi.