Kırıklar 1 No'lu F Tipi’ndaki tutsaklar Meclis’ten inceleme heyeti istedi

Kırıklar 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutsaklar, yaşadıkları hak ihlallerinin yerinde incelenmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) bir heyet talep etti.

Buca Kırıklar 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Habat Demir, avukatı Sidal Bayrak'a gönderdiği mektupta, koğuşlarının keyfi şekilde basıldığını, eşyalarının çöpe atıldığını ve bir arkadaşlarının DAİŞ'lilerin bulunduğu bloka alındığını belirtti. 

HAK İHLALLERİ VE KEYFİ UYGULAMALAR

Demir, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Geçen cuma odamıza arama adı altında girip her şeyi tarumar ettiler. İki saat boyunca eşyalarımız arandı. Tahrik ve provoke edici yaklaşımlar sergilendi. Dergilerimize el konuldu, yataklarımız alınıp X-Ray'den geçirileceği bahanesiyle götürüldü ve yerlerde sürüklenerek geri getirildi. Battaniye, çarşaf gibi eşyalarımız toplatılıp çöpe atıldı ve 'kamu malına zarar verdiniz' diye tehdit edildik. Bu ve buna benzer birçok hak ihlali ile karşı karşıyayız."

GÖRÜŞME TALEPLERİ REDDEDİLİYOR

Demir, cezaevi savcısı ve kurum birinci müdürü ile görüşme taleplerinin sürekli reddedildiğini ifade etti. Ayrıca, mektuplarına el konulduğunu ve dışarıya seslerinin ulaşmasının engellendiğini belirtti. Demir, yaşanan bu ihlallerin yerinde incelenmesi için Adalet Bakanlığı ve TBMM'den bir heyetin cezaevine gelmesi talebinde bulunduklarını ancak henüz bir yanıt alamadıklarını kaydetti.

DAİŞ’LİLER VE FAŞİSTLERLE AYNI BLOKTA

Demir ayrıca, 60 yaşındaki Ayhan Azgın'ın 'örgüt propagandası' suçlamasıyla yeni tutuklandığını ve DAİŞ'liler ile faşistlerin bulunduğu C Blok'ta tutulduğunu belirtti.

MECLİS’E VE ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

Tutsaklar, yaşadıkları hak ihlallerinin sona erdirilmesi ve durumlarının incelenmesi için TBMM ve Adalet Bakanlığı'ndan acil bir gözlemci heyet gönderilmesini talep ediyor.