Kobanê Davası’nda karar bekleniyor

HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu 18'i rehin tutulan 108 kişinin yargılandığı Kobanê Davası’nda bu perşembe günü karar bekleniyor.

İktidarın HDP’ye yönelik bir kumpası olarak değerlendirilen dava, DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye dönük saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen eylemler gerekçe gösterilerek açılmıştı. 

18'i tutsak 108 ismin yargılandığı davanın karar duruşması bu perşembe günü görülecek. 

Saat 10.00’da Sincan Cezaevi'nde bulunan kampüste görülecek duruşmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da katılacak.

Tutsak siyasetçilerin duruşmaya katılması beklenmiyor. Dava kapsamında rehine olarak cezaevinde tutulmaya devam eden siyasetçiler şöyle: Tutuklu bulunan siyasetçilerin isimleri şöyle: Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Ali Ürküt, Günay Kubilay, Nazmi Gür, İsmail Şengül, Bülent Parmaksız, Alp Altınörs, Sebahat Tuncel, Zeynep Karaman, Zeynep Ölbeci, Aynur Aşan, Ayşe Yağcı, Ayla Akat Ata, Dilek Yağlı, Pervin Oduncu, Meryem Adıbelli, Gültan Kışanak.